Quantcast

Què tenir en compte a l'hora de comprar una rentadora

Habita la majoria de cuines de les llars espanyoles i, no obstant això, no deixa de causar-nos certa estranyesa: la seva claraboia sembla donar accés a un estrany i aquàtic vehicle, el seu interior s'assembla al d'aquells aparells de ciència ficció capaços d'obrir portals amb altres dimensions … Ens referim a la rentadora, aquest electrodomèstic que compleix amb una funció atàvica i imprescindible com és la higiene de la nostra roba. Tanmateix, la seva major misteri no resideix en el seu aspecte, tampoc en el seu funcionament més específic, sinó en les claus per la seva compra. Quins criteris seguir per decantar-nos per una o per una altra? Quin ens convé més? A continuació, una breu guia.

En primer lloc, sembla necessari un exercici de reflexió. És a dir: pensar en les nostres necessitats i en les nostres exigències per al producte. En aquest sentit, mesurar l'espai disponible ens estalviarà més d'un maldecap. També tenir en compte el nombre de persones que emprarà la rentadora i amb quina freqüència ho faran. Atenent a això últim, seleccionarem la capacitat de càrrega adequada.

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) el més aconsellable és disposar d'un tambor d'acord amb el volum de roba que solem rentar, ni més gran ni més petit. L'objectiu és minimitzar la nostra despesa en electricitat i en aigua. D'aquesta manera, la relació entre nombre de persones i Kg de càrrega proposada per l'OCU és la següent: 6 kg per a un o dos usuaris, 7 kg de roba per a 2 o 3 persones, 8 kg per a famílies mitjanes (4 integrants), i 9 Kg per a famílies nombroses (més de 4 membres).

Una bona idea per garantir que la nostra recerca sigui fructífera és recórrer a un fabricant de confiança que, a més, compta amb una àmplia gamma d'aparells. És el cas de les rentadores de LG , que van dels 8 als 9 kg de capacitat, amb càrrega frontal i una configuració que aposta per l'eficiència i la reducció del consum. Així mateix, tenen una potència de 1.200 revolucions per minut (RPM).

No obstant això, ¿és millor una rentadora com més gran sigui la seva velocitat de centrifugat? No necessàriament. I és que, mentre que un centrifugat lent deixarà la roba massa humida, un 1.800 RPM ocasionarà un elevat cost. Per tant, revolucions intermèdies com les de LG sembla que són les ideals.

D'altra banda, l'OCU fa especial èmfasi en què, si bé els dispositius més actuals ofereixen una infinitat de programes, a l'hora de la veritat els usuaris fan servir res més que tres o quatre bàsics. Quins són aquests? El rentat de cotó a 30 i 60 graus, el de roba sintètica i els cicles d'aigua freda per a materials delicats com la llana. Per canviar entre uns i altres, així com per modificar la temperatura o centrifugació configurats per defecte, res millor que un panell de comandaments intuïtiu.

Finalment, és recomanable assegurar-se que el sistema de bloqueig automàtic de la porta funciona correctament. Igualment, comprovarem la resistència de les tapes, apostant per les de porcellana i deixant en un segon pla els colors de l'aparell. Per concloure, un altre aspecte a valorar és el soroll de la rentadora, indicat en decibels en l'etiqueta energètica del producte.

Comentarios de Facebook