viernes, 18 septiembre 2020 19:54

Les cinc claus per servir una cervesa perfecta sense sortir de casa

Per a molts no hi ha res millor al món que gaudir d'una bona cervesa acompanyada dels nostres més propers. Però, sabem realment com s'ha de servir i presentar una bona cervesa per assaborir-bé?

De la mà de Fernando Iglesias, d'Estrella Galícia, recordem els cinc passos per degustar d'una cervesa perfectament servida al llar:

1.- la preparació:
El primer pas és tenir a punt la copa, got o gerra en què beurem la cervesa. No és recomanable beure-directament de l'ampolla, perquè el gas carbònic pugui alliberar-se i es formi d'aquesta manera l'escuma. Així, a més, podrem apreciar millor les aromes de la cervesa. És recomanable que la copa no estigui calent, però tampoc congelada, ja que el gel descarbonata la cervesa, perjudica la qualitat de l'escuma i atenua en excés la temperatura de consum. És de gran ajuda refrescar l'interior de la copa amb aigua freda, escurriéndola molt bé, just en el moment previ a servir la cervesa.

2.- La inclinació:
Amb la copa inclinada 45 graus acostem l'ampolla a la seva vora sense que es toquin. Deixarem que la cervesa llisqui suaument per la paret interior de la copa amb un cabal lent i constant.

3.- La precisió:
A mesura que la copa es va omplint fins als tres quarts de la seva capacitat, lentament l'anem col·locant en posició vertical procurant generar el mínim de escuma possible.

4.- la coronació:

Buidarem la totalitat del contingut de l'ampolla a la copa, jugant amb l'altura que hi ha entre totes dues. Deixem que la cervesa copegi sobre el líquid existent a la copa, mentre es va generant una corona d'escuma (giste) que haurà de ser d'uns tres centímetres.

5.- La presentació:

Només queda donar suport a la copa sobre un posagots i gaudir d'una cervesa perfecta servida a casa.