Quantcast

El Fòrum Pirineus avala Andorra com a referència per a grans cites de l'esquí alpí

Els grans esdeveniments esportius contribueixen al desenvolupament econòmic. Aquesta ha estat la conclusió dels tres ponents de la tercera edició del Fòrum Pirineus que ha tingut lloc aquest dijous a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria amb el títol 'Els grans esdveniments esportius com a eines de de desenvolupament econòmic del territori: una oportunitat per a Andorra”. El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha explicat que les grans competicions generen sinergies amb altres sectors i tenen un gran impacte a nivell turístic. L'organització de proves esportives, segons el ministre de Turisme, forma part de l'estratègia de diversificació de l'oferta del país i ha afirmat que “a nivell de competicions estem a l'alçada de qualsevol país d'Europa”.

La taula rodona també ha comptat amb la intervenció de Karin Stolt Halvarsson, exesquiadora, gerent i cap d'organització dels campionats del món d'esquí alpí d'Are (Suècia). En la seva ponència ha reivindicat el paper de les petites regions en l'organització de grans proves del calendari esportiu i la clau de l'èxit està en la cooperació entre persones i institucions que, en la seva opinió, ja es dona a Andorra, i ha considerat que Grandvalira està preparada per acollir uns campionats del món. A més, ha dit que ha visitat l'estació i, en referència a la plataforma que s'hi està construint, ha indicat que “s'estan fent les millores necessàries per assegurar la zona d'arribada perquè fins ara si feies un pas malament podies acabar caient al riu. És la gran millora que s'havia de fer per estar al calendari de la Federaciói Internacional d'Esquí (Fis) uns quants anys”. Ha afegit que Andorra té molts bones oportunitats per construir una marca forta d'esquí alpí i s'ha mostrat sorpresa que les estacions tinguin dimensions tan grans.

També ha intervingut en el Fòrum Pirineus Franc Fernández, aqrquitecte d'alguns dels projectes que es van aixecar pels Jocs Olímpics de Barcelona com ara la remodelació de les piscines Bernat Picornell. Fernández ha subratllat que els Jocs del 92 van servir per posar Barcelona al mapa del món i s'ha mostrat partidari que els Pirineus acullin uns Jocs d'Hivern. En aquest tema, Francesc Camp s'ha mostrat caut i ha opinat que cal anar pas a pas. “Ara acollirem unes finals de la Copa del Món d'esquí alpí, després potser uns Campionats del Món i ja en parlarem dels Jocs d'Hivern”. Camp ha recordat que un esdeveniment com els Jocs té un cost econòmic molt alt i que actualment cada cop hi ha menys ciutats que hi postulen.

El Fòrum Pirineus és un espai de trobada i de debat de qüestions d'actualitat i d'interès per a la societat del país. Està promogut per les agències de notícies espanyola EFE i l'andorrana ANA, en col·laboració amb l'ambaixada d'Espanya a Andorra i el Govern d'Andorra, a més del comú de Sant Julià de Lòria. La tercera edició compta amb la col·laboració d'Arthotel, el Centre cultural i de congressos lauredià i l'agència ST.

Comentarios de Facebook