sábado, 19 septiembre 2020 11:57

SHO-HAI: "El món violadors està en standby, només cal donar-li al comandament i es tornarà a encendre".

Sergio Rodriguez, artísticament conegut com SHO HAI, llança avui el seu segon treball en solitari: L'última funció . En aquest nou àlbum ens sorprèn fusionant nous sons amb el seu peculiar to de veu i les seves més pures i sinceres rimes. El MC aragonès ha confessat a més que Violadores del Verso, el mític grup de rap que el va portar a la fama, tenen pensat treure un nou disc.

"Aquesta rapeado amb l'ànima i no amb la boca ", és la descripció que el Mestre SHO fa del seu nou àlbum en solitari.

En L'última funció, el raper s'ha atrevit a innovar ia experimentar : "No és el mateix que abans, a part de els nostres samples i loops de sempre ho hem adornat amb músics de veritat ". En aquest àlbum l'artista ha fusionat el so de baixistes, vents, cors, bateria i fins i tot un musical més electrònic amb el més pur rap, i tot això sent fidel al seu estil. "No deixa de ser el rap que he fet sempre, amb la meva veu greu diferent a la resta, els meus mètriques, els meus metàfores … no m'he sortit de les meves caselles!" .

La musa que ha inspirat al Rei de Les Cantines no ha estat altra que la seva veritat. "No falsejament res, escric com i el que sento, fins i tot amb llàgrimes" . És precisament això el que fa que qualifiqui el seu estil com un rap molt pur i sincer. "Si estic bé el conte i si estic malament ho explico també" .

Escriure sempre ha estat per a ell una teràpia necessària, "si estic fotut 01:00 paper i un boli són mà de sant " . Compondre les lletres d'aquest disc l'ha ajudat a superar els desamors i especialment els problemes familiars que durant aquests sis anys ha travessat l'artista. Malgrat això "en aquest disc hi ha més llum, estic més content que en l'anterior".

És difícil triar una cançó quan en cadascuna poses una part de tu, però el raper aragonès ho té clar: "em quedo amb Dislèxia , li tinc especial afecte tant a la música com a la lletra, és original jugar amb l'idioma ". A més aquest tema li toca molt de prop: "Jo tinc aquest problema i de vegades canviar unes paraules per unes altres et juga males passades".

A tots aquests xavals que s'estan iniciant en el món del rap els dóna un consell: "cal fer la música per gaudir, el que hagi d'arribar ja arribarà " . El cantant ens recorda que ell també va tenir inicis humils. "No es pot pretendre treure un disc o tocar de primeres en un Viña Rock, cal treballar molt per a això".

El MC aragonès ens confessa que no és molt assidu a les batalles de galls. "Jo em vaig quedar a les mítiques improvisades en què els rapers es cridaven i faltaven al respecte, això a mi mai m'ha agradat, són rimes fàcils". Malgrat això, reconeix que el món del freestyle està canviant: "Ara es cuida molt més, es tenen en compte ritmes, mètriques, doble temps … el poc que he vist està currat." la culpa d'aquest canvi d'opinió cap a aquests combats musicals la tenen " bèsties " de la mida de BTA o Citutty, per SHO ments privilegiades de la improvisació.

El raper denuncia que els mitjans censuren al rap per considerar-políticamte incorrecte, tot i que actualment sigui una disciplina que mogui masses. "No es compta amb nosaltres per a res, el meu col·lega Kase.0 vindrà el 2 de desembre a Madrid, té 12.000 tiquets venuts i no el volen a cap mitjà" . Amb el seu èpic grup, Violadors del vers, tenen el mateix problema, però afirma no els importa "ens és igual sortir als 40 principals, no em fa falta aquesta moguda".

Per a tots els fans de Violadores del vers tenim un regal, ja no és un simple rumor, el Mestre SHO ens ho ha confirmat: el grup aragonès traurà un nou disc properament. "La idea és acabar amb els projectes personals i ajuntar-nos els 4, Rumba, líric, Kase.O i jo i treure un altre disc" . L'artista adverteix que el grup no està dissolt.

"El món violadors està en Standby, només cal donar-li al comandament i es tornarà a encendre" , conclou.