Compartir

Un total de 4.500 visitants han passat per la cinquena edició de la Trobada de microproductors de vi que s'ha dut a terme a Sant Julià de Lòria. Els assistents l'han valorat amb un 9,2 sobre 10, segons es despren del resultat de 350 enquestes, i el 40% dels visitants han comprat ampolles de vi. La franja d'edat dels visitants ha anat dels 40 als 60 anys. El conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha qualificat, en roda de premsa, el certamen d'”èxit” i ha afegit que “ha estat la millor de les edicions que s'han fet”. 

Vidal també ha anunciat que des d'aquest dimarts es començarà a treballar en l'edició del 2018. Els objectius seran comptar amb la presència de més països i de més expositors. En aquest sentit, els que facin durant aquesta setmana la seva preinscripció gaudiran d'un 20% de descompte. Cal recordar que l'edició d'enguany ha estat la primera en què els expositors han pagat, 300 euros per estand. Segons Vidal, tots els participants ja han dit que hi volen tornar el 2018.

Entre les novetats per a la propera edició, hi ha la de fer presentacions de la trobada a Barcelona i a una ciutat del sud de França. Aquest any se n'han efectuat a Girona i a Saragossa. També es vol comptar amb la presència del delegat de Parker per Europa. Robert Parker està considerat un guru del vi i les seves puntuacions són determinants. La seva revista 'The wine advocate' és la primera publicació especilitzada en vi a nivell mundial. Joan Vidal ha afegit que a la pròxima edició es vol organitzar un concurs amb medalles.

D'altra banda, el comú de Sant Julià de Lòria compta des de fa deu dies amb un coordinador per a les fires. La propera es farà el cap de setmana del 2 i 3 de desembre. Mentrestant, les veles del Prat Nou de la parròquia laurediana acolliran el divendres 24 i el dissabte 25 el Canòlich Music Festival.