Compartir

La tercera edició del Fòrum Pirineus tindrà aquest any com a eix de debat les oportunitats de desenvolupament econòmic que genera la celebració de grans esdeveniments esportius. La cita serà aquest dijous al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria.

El fòrum ha convidat tres ponents que podran plantejar tres perspectives sobre el tema basades en la seva experiència professional a partir de les quals es desenvoluparà un debat posterior, moderat pel delegat de l'Agència EFE a Girona, David Álvarez. Es tracta del ministre de Turisme, Francesc Camp; de Karin Stolt Halvarsson, CEO del Campionat del Món d'Esquí de la FIS a Are 2019, i de Franc Fernández, arquitecte de projectes com l'Anella Olímpica i la remodelació de les Piscines Picornell a BCN 92.

El tema a debat d'aquesta edició està motivat pels 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. L'esdeveniment olímpic va marcar un abans i un després en la fesomia però també en el dinamisme econòmic i social de la ciutat. Com Barcelona ara fa un quart de segle, han estat moltes les ciutats i territoris que s'han transformat gràcies a l'assumpció de reptes d'aquestes característiques i és, per aquest motiu, que es vol traslladar a Andorra el debat sobre les possibilitats que s'obre en aquest camp. Precisament, es recorda que en els darrers anys, la promoció del país a l'exterior ja ha treballat a partir de l'organització d'esdeveniments de gran format, tant culturals com esportius, i ara afronta el repte d'acollir la Copa del Món d'esquí.

El Fòrum Pirineus és un espai de trobada i de debat de qüestions d'actualitat d'interès per a la societat del país a partir de les aportacions de convidats de primer nivell i experts en la matèria que promouen les agències de notícies espanyola EFE i l'andorrana ANA, en col·laboració amb l'ambaixada d'Espanya a Andorra i el Govern, a més del comú de Sant Julià de Lòria.

La tercera edició del Fòrum Pirineus compta amb el patrocini de FedaCultura i Grandvalira-Ensisa i amb la col·laboració d'Arthotel, el Centre Cultural i de Congressos Lauderià i l'agència ST.