viernes, 18 septiembre 2020 18:13

Aquests són 3 factors clau que influeixen en la caiguda del cabell

El refrany 'En cent anys tots calbs! pot ser una realitat si no canviem els nostres hàbits de vida. L'estrès, la contaminació i una mala alimentació afavoreixen la caiguda del cabell i cada dia són més els homes i dones que pateixen alopècia.

cada persona té aproximadament 100.000 pèls al cap i, segons diferents estudis, cada dia perdem una mitjana d'entre 100 i 125 pèls, és a dir més de 3.000 al mes i entre 30.000 i 40.000 pèls a l'any , el que representa al voltant del 30-40% del cabell. La majoria d'aquests pèls no es perden de forma definitiva, sinó que es troben en "fase de recanvi". No obstant això, aquest recanvi natural pot afeblir-se per factors ambientals, i convertir-se en una pèrdua de cabell definitiva.

El Efluvi telogénico -pèrdua de cabell més intensa del que normalment és un tipus d'alopècia derivada d'una aportació deficitari dels elements essencials per al normal metabolisme del cabell. Les causes més comunes són: l'estrès, no seguir una dieta equilibrada, malalties, cirurgies, alguns medicaments o els canvis d'estació.

"Una alimentació rica en vitamines, minerals i nutrients ajuda a un bon creixement ia tenir un cabell sa, amb brillantor i volum, per contra, una dieta desequilibrada pot provocar una caiguda del cabell més gran del normal "explica Gonzalo Peñaranda, director general d'Aora Health.