Quantcast

El copríncep episcopal nomena Josep-Delfí Guàrdia magistrat del Tribunal Constitucional

Josep-Delfí Guàrdia i Canela va néixer a Balaguer el 12 de maig de 1945. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona amb premi al millor expedient de la promoció i d'incorporació al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB). És advocat en exercici i va ser membre en dos períodes de la junta de govern de l'ICAB.

Va ser conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya durant els anys 2001-2002. Ha estat professor de dret civil i de dret processal a les Universitats de Barcelona i de Lleida, i membre de la Comissió jurídica assessora de la Generalitat de Catalunya.

També va ser membre de la Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular del Parlament de Catalunya, així com de la Comissió de codificació de Catalunya i de l'Observatori de dret privat de Catalunya.

Des de l'any 1975 és membre de número de l'Acadèmia de jurisprudència i legislació de Catalunya i n'ha estat el seu president en dos períodes: 1992-2000 i 2008-2016.

També és acadèmic honorari de diverses acadèmies espanyoles (Espanya, Galícia, Granada i València) i hispanoamericanes (Córdoba-República Argentina, Mèxic, Colòmbia i Paraguai).

Finalment, és membre del consell de redacció de la Revista Jurídica de Catalunya des del 1969, autor de nombroses publicacions sobre matèries jurídiques, i està en possessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1998).

Comentarios de Facebook