Compartir

Davant els presents de la COP23, Calvó ha explicat que la futura llei de transició energètica servirà per crear mecanismes i mesures per catalitzar la transició, a l'entorn de la mobilitat sostenible, la reducció de la intensitat energètica global, la reducció de les emissions i l'estalvi de l'energia en la construcció, entre d'altres.

La ministra ha volgut deixar clar que Andorra té un ferm compromís amb la reducció de les emissions per limitar l'augment de la temperatura per sota dels 2 graus i acostar-se el màxim possible a 1,5 graus, ha informat el Govern a través d'un comunicat. A més, Calvó s'ha mostrat convençuda que la lluita contra el canvi climàtic pot convertir-se en una oportunitat per innovar i millorar la qualitat de vida de la societat.

La ministra també ha aprofitat la seva intervenció per felicitar el copríncep d'Andorra i president francès, Emmanuel Macron, per la iniciativa que permetrà, al proper desembre, la celebració d'una cimera climàtica mundial a París.

Durant la seva participació a la COP23 la ministra ha mantingut una reunió bilateral amb el comissari europeu d'Acció pel clima i l'energia, Miguel Arias Cañete. En la trobada han tractat sobre les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea que està duent a terme Andorra, i han conversat també aspectes relacionats amb l'agricultura.

En paral·lel, la delegació andorrana ha participat en la trobada d'intercanvi relacionada amb el Compromís de Ginebra relatiu als drets humans en l'acció climàtica. Durant aquesta trobada, la delegació andorrana ha fet aportacions en relació al fet que s'hauria d'integrar el reconeixement dels drets humans en el context del canvi climàtic, el dret a la informació i la transparència, la qualitat de vida i del medi ambient, l'energia assequible i baixa en carboni i que aquests drets haurien de ser aplicables no només a la generació present sinó també a les generacions futures. La resta de participants han incidit, entre d'altres, sobre el dret a l'adaptació als efectes del canvi climàtic i al concepte de resiliència.