Quantcast

Sant Julià recupera FiraEsport a través d'Explòria

Dues dècades enrere Canillo celebrava FiraEsport, un esdeveniment que el comú de Sant Julià de Lòria ha volgut recuperar. L'any passat, el comú es va plantejar organitzar una fira de temàtica esportiva i va decidir reprendre la Fira d'esport, natura i turisme de muntanya a través de la marca Explòria, que ha convertit la parròquia en la ciutat firal d'Andorra.

FiraEsport dedica els 3.000 metres quadrats de l'envelat als practicants, aficionats i professionals de l'esquí, la natura, l'esport i l'aventura. Hi participen 44 estands de clubs, federacions i empreses, i el públic pot comprar material esportiu, des de bicicletes a roba tècnica, i conèixer activitats, tractaments i productes que s'ofereixen tant a Andorra com a fora, perquè també hi ha presència d'expositors catalans, espanyols i francesos.

El conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal, està convençut que FiraEsport serà un èxit. De fet, el recinte firal s'ha gairebé omplert –la capacitat total és de 54 estands– i el programa d'activitats és molt atractiu: hi ha una pista de 3×3, de vòlei platja i de cúrling, ponències i taules rodones relacionades amb l'esport, el turisme i un estil de vida saludable. Entre les propostes destacades, aquest dissabte al matí tindrà lloc un cara a cara entre el pilot Albert Llovera i el ciclista 'Purito' Rodríguez, i aquest diumenge, un entre el pilot de trial Toni Bou i el pioner del ciclisme ultra Julián Sanz.

A la inauguració oficial de FiraEsport, que ha tingut lloc aquest divendres al migdia, hi ha assistit el ministre de Salut, el lauredià Carles Álvarez, que ha lloat que la parròquia hagi agafat la iniciativa de les fires, i el ministre d'Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya, que ha felicitat el comú per l'aposta, que encaixa molt bé amb la promoció del clúster d'esports que duu a terme el ministeri que lidera.

El conseller Vidal ha afegit que les fires de petit format que s'organitzaven a la parròquia durant l'anterior mandat comunal “no aportaven res ni al poble ni als comerciants” i, per això, s'ha creat la marca Explòria. De moment, les fires s'aglutinen a la tardor: la setmana que ve tindrà lloc la de microproductors de vi; la següent, el Canòlich Music Festival i, el primer cap de setmana de desembre, la segona edició de Fiveco, la Fira del vehicle d'ocasió ecosostenible. Vidal ha avançat que s'estan plantejant organitzar més fires durant el maig de l'any que ve.

 

Comentarios de Facebook