domingo, 27 septiembre 2020 10:24

CM.- L'executiu encarrega una anàlisi de la infraestructura tecnològica de l'administració

El Govern ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació de l’anàlisi de tota la infraestructura tecnològica del Govern i la gestió de les plataformes tecnològiques que suporten, entre altres, el portal tributari i el correu electrònic. L’adjudicació ha recaigut sobre les empreses andorranes Clevertask SLU i Andorsoft, per un import global de 90.145,21 euros per al 2017.

L’adjudicació preveu que l’empresa Clevertask assumeixi l’anàlisi de tota la infraestructura tecnològica i la gestió de la plataforma Citrix, que és la que suporta aplicacions web del Govern com el portal tributari. L’empresa Andorsoft serà la que assumirà la gestió i l’actualització de versions de la plataforma Lotus Domino i IBM Connections, que suporten, entre d’altres, el correu electrònic.

L’objectiu d’aquesta adjudicació és la millora de la fiabilitat i l’eficiència de la infraestructura tecnològica de l’administració, i s’emmarca en l’aposta del Govern per la modernització de l’administració, que requereix d’inversions permanents en aquest àmbit.

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat l’adjudicació dels treballs de disseny i d’impressió de l’estudi 'La radiodifusió a Andorra al segle XX'. L’adjudicació, mitjançant concurs públic, ha recaigut en l’empresa Jecomdisseny per un import de 14.316,50 euros.

L'estudi ha estat encomanat pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports i coordinat per l’Arxiu d’Etnografia de l’Arxiu Nacional d’Andorra. L’ha realitzat la doctora en geografia i història Maria Jesús Lluelles, en el marc del projecte referent al projecte Ràdio Andorra. La seva finalitat és aprofundir en la història de les dues emissores –Ràdio Andorra i Sud Ràdio– i el que van significar per a Andorra. Es tracta d’un treball de revisió bibliogràfica i documental des del rigor històric per entendre el que va succeir amb les ràdios i les conseqüències que van tenir per al país. Aquest estudi dona continuïtat al projecte de l’Arxiu d’Etnografia Ràdio Andorra, un relat coral.

El termini per a la realització dels treballs de disseny i d’impressió és de tres mesos.