sábado, 8 agosto 2020 5:57

Així són els companys de pis més odiats

La somiada independència de molts joves passa, avui dia, per compartir habitatge. Els elevats preus dels lloguers han convertit aquesta situació en gairebé l'única oportunitat que tenen els majors d'edat per anar-se'n de casa dels seus pares i iniciar una vida pel seu compte. Així, cada any, milers de joves es llancen a l'aventura de compartir pis amb moltes expectatives que poden enfonsar-si la convivència es veu afectada per l'existència d'algun dels següents companys de pis.

1 . El que es renta poc. Segons una enquesta realitzada entre 2.500 joves europeus per Uniplaces.es, servei de reserva d'allotjament per a estudiants, el company de pis més odiat és aquell per al qual la higiene no és important. Ser 'net' és una cosa que es pressuposa, però, sembla ser un dels problemes més habituals quan es comparteix habitatge doncs per als espanyols, britànics, alemanys, italians i portuguesos ser polits és la característica que marca la diferència entre tenir una convivència pacífica o viure amb tensió.

2. El lladre de menjar. Ningú suporta que li robin, i molt menys, el seu menjar. Per això aquest és el segon company de pis més temut. Això sí, sempre que, sapiguem qui ha estat perquè en moltes ocasions desapareixen coses del rebost o de la nevera i ningú respon per això. Potser per això, aquesta situació genera conflictes en la convivència i sigui la característica més odiada pels francesos, que la posen en primer lloc per davant de la higiene.

3. El que sempre paga les factures tard. Compartir pis significa també compartir despeses pel que no és d'estranyar que ningú vulgui viure amb algú que es retarda en el pagament de les factures ja que aquestes afecten els serveis bàsics. Així que ja saps, si vas a conviure amb altres persones intenta pagar sempre a temps per tenir una convivència en pau.

4. El que mai treu les escombraries. Repartir les tasques de la casa és l'habitual, però, llençar les escombraries sol dependre de la rapidesa que s'ompli i del que cada membre del pis consideri que “es pot omplir “. Així, igual que hi ha qui veu el got mig ple o mig buit, hi ha qui veu les escombraries mitjana plena, plena o plena de gom a gom. Per descomptat, hi ha qui pensa que el cub no té límits pel que sempre hi ha algun company a qui mai veuràs llençar les escombraries durant la vostra convivència.

5. Els desordenats . Tanca el rànquing de companys més odiats aquells que veuen la bellesa en el caos. Encara que això soni molt poètic la realitat és que la convivència es fa difícil quan no existeix l'ordre i, per això, els que comparteixen allotjament prefereixen evitar a aquelles persones que no saben col·locar les coses al seu lloc i que no respecten l'ordre en els espais comuns. Si ets un d'ells, aplica't per a superar perquè per britànics, francesos, portuguesos i espanyols aquesta és una característica insuportable. No obstant això, és una cosa que suporten millor alemanys i italians així que sempre pots buscar companys d'aquestes nacionalitats.

Segons Uniplaces, el 41% dels joves espanyols prefereix conviure amb tres companys de pis pel que mai està de més saber amb qui et pots trobar en el teu nou habitatge i quin perfil ho té més difícil si vol trobar companys.

Artículos similares