Quantcast

El curiós pas de zebra que et deixarà 'flotant'

Un nou pas de zebra està revolucionant als ciutadans d'una petita ciutat islandesa de Isafjordur, al nord-oest del país.

Tot va començar el passat mes de setembre quan, des de les autoritats locals, es va posar en marxa una campanya de conscienciació viària.

Un equip liderat per Ralf Trylla, especialista de Medi Ambient de la ciutat, va dissenyar un pas de zebra en 3D, seguint altres models que s'han implementat en països com l'Índia. Per a això va utilitzar pintures i la tècnica d'artifici, una il·lusió amb què s'enganya a una persona fent-li creure que veu alguna cosa diferent al que en realitat veu. El pas de zebra va ser dibuixat de tal manera que fa l'efecte que cada ratlla està surant per sobre de l'asfalt.

La intenció de la campanya és la de reduir la velocitat dels automòbils sense haver de construir guals, cada dia més criticats. Un estudi realitzat, l'any passat, pel Institut Nacional de Salut del Regne Unit assenyalava que els guals contribueixen a l'augment de pol·lució per l'acceleració i desacceleració dels vehicles que els transiten.

La companyia GIH Vegamálun va realitzar el disseny en un carrer de sentit únic. Es van utilitzar taules de fusta, una pistola de pintura, i un guix per marcar les línies en el paviment. En breu, s'utilitzaran pintures reflectants perquè el pas també sigui visible a la nit.

# slowdown in # Isafjordur… #iceland # Ísland #westfjords # Vestfirðir #visitwestfjords #pedestrians #zebra

Una publicació compartida de la Jana (@ ma.teska) el 7 octubre 2017 a la (s) 06:51 PDT

Comentarios de Facebook