Compartir

El somni de dues dones es va tornar en malson quan el motor del seu veler, que cobria una ruta entre les illes de Hawaii i Tahití, va deixar de funcionar gairebé un mes després d'emprendre el viatge.

Amb l'esperança d'arribar a terra, amb l'ajuda del vent, les dones es van aventurar a creuar l'oceà però es van perdre. Després d'haver passat 5 mesos a la deriva, les agosarades marineres van ser rescatades per la Marina dels Estats Units el 25 d'octubre.

Jennifer Appel i Tasha Fuiaba, residents de Honolulu (Estats Units) van emprendre la seva travessia, acompanyades pels seus dos gossos, a principis del passat mes de maig. Després de gairebé un mes de travessia, el dia 30, el motor del vaixell va fallar i va deixar de funcionar.

Sense un altre recurs que la vela, van aprofitar les ratxes de vent per navegar amb la intenció d'arribar a Tahití. Malgrat tot, després d'haver navegat durant dos mesos i no haver albirat terra, les marineres van començar a emetre per ràdio senyals de socors.

Malauradament, es trobaven en un punt prou lluny de qualsevol receptor, ja fos un altre vaixell o un port.

Després de passar cinc mesos a la deriva, el veler va ser albirat per un pesquer taiwanès a unes 900 milles al sud-est del Japó.

Immediatament, la Marina dels Estats Units va ser alertada de la situació, i el USS Ashland, un vaixell nord-americà, va coordinar les tasques de rescat.

La prevenció de les marineres va ser vital per a la seva supervivència i la de les seves mascotes. A bord del veler, disposaven d'un bon subministrament d'aliments i de diversos purificadors d'aigua.

Gràcies a Déu que vam ser rescatades. Tenia llàgrimes als ulls. Va ser increïblement emocionant“, va declarar Appel a 'Star Advertiser'.

La Marina dels Estats Units ha compartit a Twitter un vídeo amb les imatges captades al moment del rescat. En la gravació es pot apreciar l'alegria de les naufragues quan s'adonen que ja estan salvades i que, per fi, es desperten del seu malson.

Estic agraïda pel seu servei al nostre país. Ens van salvar la vida. L'orgull i el somriure que vam tenir quan vam veure (a l'Armada dels EE. UU.) a l'horitzó, va ser pur alleujament “, va declarar Appel segons un com unicado emès per la Marina dels EUA.

Després d'una revisió a alta mar, el veler va ser considerat com “no apte per a navegació, de manera que Appel, Fuiaba i les seves mascotes van ser traslladats a terra a bord del USS Ashland.

Un cop al vaixell, se'ls va proporcionar assistència mèdica i aliments.