miércoles, 23 septiembre 2020 6:26

Finalitza la 69a edició de l'ICAR amb una valoració molt positiva

Aquest dissabte finalitza el Congrés anual de la comissió internacional de socors alpins (ICAR), que s'ha celebrat a Andorra per primera vegada i que ha aplegat més de 400 bombers d'una trentena de països del món. Des de dimecres, els congressistes han compartit a Soldeu les novetats pel que fa a projectes i protocols que s'han de posar en marxa en l'àmbit dels rescats de muntanya, dividits en diverses comissions, ja que el programa del congrés és el mateix cada any. En aquest marc, divendres a la tarda es va presentar i provar el Lifeseeker, un aparell que serveix per localitzar persones perdudes a la muntanya a través del seu telèfon mòbil.

El director dels Bombers d'Andorra, Joan Carles Recasens, fa una valoració molt positiva de l'ICAR i diu que “tot s'ha dut a terme tal i com estava previst”, malgrat les pluges del primer dia, que no van impedir poder dur a terme els diversos tallers programats. Recasens felicita a tots els bombers del Principat que han participat en l'organització i també a tota la gent que hi ha col·laborat, a més de destacar el suport de 28 patrocinadors, la qual cosa “enriqueix el congrés”, diu. Tota la informació del que s'ha parlat durant aquests dies al congrés, així com els projectes i recomanacions que es fan al diferents grups de rescat, es pot consultar a la pàgina web de l'ICAR.

Aquest dissabte a la tarda, la 69a assemblea de delegats posarà el punt i final al Congrés de la comissió internacional de socors alpins. L'edició 2018 es celebrarà a la població francesa de Chamonix.