Compartir

Narciso Yepes tornarà a sonar amb força a Andorra aquest divendres a la nit. La cita és a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, en el marc del 35è Festival Narciso Yepes i Fundació Crèdit Andorrà. Rememorar el mestre de la guitarra serà possible gràcies a la direcció del seu fill, Ignacio Yepes, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) i el guitarrista Javier Somoza. Se celebren 20 anys de la seva mort, i a més 70 anys des que el músic va reestrenar, durant un concert a Espanya, el 'Concierto de Aranjuez', una de les obres que més fama li va donar i que “va portar pels cinc continents”, “inundant el món sencer”, ha explicat el seu fill. Precisament aquesta peça ha estat l'escollida per al concert homenatge d'aquest divendres, juntament amb la Simfonia núm. 4 en la major, op. 90, 'Italiana' de Felix Mendelssohn. Aquesta segona “plena d'optimisme, elegància i llum”, ha definit Ignacio Yepes.

“El 'Concierto de Aranjuez' va néixer abans de temps”, ha assegurat Somoza, perquè no hi havia músics capaços d'interpretar-lo amb precisió. Fins que no va arribar Narciso Yepes “els músics feien el que podien”. Per aquest motiu que l'actuació d'aquesta nit “és un repte” per al guitarrista espanyol. Tot i que l'ha tocat en diverses ocasions, fer-ho en un festival que porta el nom de Yepes, i en un concert que vol homenatjar al mestre, “em fa especial il·lusió”.

Per la seva part, Ignacio Yepes ha assegurat que “té sentit” haver escollit aquesta peça, i més amb un dels guitarristes que destaquen en l'actualitat. No es pot “rememorar la guitarra tocada pel meu pare”, sinó que, el que s'ha de fer “és escoltar amb admiració les interpretacions dels músics que se sorprenen amb la seva música i ens donen a conèixer la seva bellesa”.

Finalment, el director artístic del festival, Gerard Claret, ha assegurat que “Andorra li deu moltíssim a Narciso Yepes” i que “ens hem de sentir orgullosos que el festival porti el seu nom”. Un festival “que s'ha guanyat un lloc en el panorama internacional dels festivals de música”, ha assegurat.

El concert tindrà lloc a les 21 hores i ja compta amb unes 200 entrades venudes.