Quantcast

Ull! Multes que et poden posar al volant i ni tan sols sabies

Hi ha multes normals, per excés de velocitat, saltar-se un semàfor en vermell, parlar pel mòbil, o no cedir el pas en un 'ceda'. Però també hi ha un altre tipus d'infraccions que poden comportar una sanció i que segur desconeixes.

Si vols estalviar-te uns calerons, no ho dubtis i continua llegint. Et descobrim les multes que et poden posar mentre condueixes i de les que segur no tenies ni idea.

Per exemple, tal com destaquen al portal Top Gear, Menjar, beure, maquillar o llegir el diari al volant, pot comportar una sanció econòmica de 200 euros i fins a 2 punt menys al carnet, encara que el cotxe estigui parat en un semàfor.

Conduir sense samarreta, en xancletes, amb talons o descalços. Pot comportar una altra multa de 200 euros. Ja que aquesta indumentària pot impedir el control adequat del vehicle.

Si vols imitar aquell anunci en què et preguntaven ¿t'agrada conduir?, pot deixar-te sense 80 euros en la cartera, ja que circular amb el braç per fora de la finestreta està prohibit.

La música també pot sortir-te cara. Conduir amb el volum de la ràdio massa alt està sancionat amb una multa que va des dels 80 fins als 2.000 euros, depenent de la zona on et trobis. És més elevada com més a prop estàs d'un hospital o d'una zona de descans.

Tocar el clàxon, de forma contínua, et pot sortir per uns altres 80 euros. Només es permet en cas d'emergència o per avisar un conductor al realitzar un avançament.

Adornar el cotxe amb adhesius o publicitat que dificultin la visibilitat, un altres 80 euros.

Si tens pressa i inicies la marxa derrapant, frena una mica perquè pots abonar 80 euros.

Donar mostres d'afecte o discutir amb una altra persona dins del cotxe: 80 euros.

Proveir amb el motor arrencat o la ràdio o llums encesos: 200 euros i tres punts del carnet.

Comentarios de Facebook