sábado, 19 septiembre 2020 10:46

Més de 1.400 alumnes participen en l'onzè Dictat nacional

El servei de Política Lingüística del Govern organitza per onzè any consecutiu el Dictat nacional per als estudiants de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius. Com en les edicions anteriors, la primera fase del dictat es farà simultàniament a totes les escoles. Tindrà lloc el dimecres 18 d'octubre a les aules, a dos quarts de 10 del matí, i hi participaran més de 1.400 alumnes.

Els tres millors de cada classe passaran a la fase final, que tindrà lloc el dissabte 18 de novembre, a les 10 del matí al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, on competiran per endur-se xecs de 500, 300 i 150 euros per als tres primers classificats de cada categoria. L'actor Boris Cartes ha posat la veu per enregistrar els textos d'aquesta primera fase i serà l'encarregat de llegir el dictat en la final.

El dictat es divideix en dues categories: els alumnes de 3r de segona ensenyança de l'Escola Andorrana, els de 3ème del sistema francès i els de 3r d'ESO dels sistemes confessional i espanyol, d'una banda; i els de 4t, 2nde i 4t d'ESO, de l'altra.

Per a la primera fase, els textos que s'han escollit són fragments d''Alcanadre', de l'escriptor Joan Peruga. El Dictat nacional compta amb el suport de tots els centres educatius, de Ràdio i Televisió d'Andorra i del Comú de Sant Julià de Lòria.