domingo, 20 septiembre 2020 4:30

S'aprima 50 quilos alimentant-se únicament de patates durant un any

Andrew Flinders Taylor, un ciutadà australià, va decidir sotmetre's a un règim alimentari que consistia a consumir únicament patata. Molts van pensar que estava boig.

Però aquest pare de dos nens de Melbourne va aconseguir perdre la increïble xifra de 50 quilos en el termini d'un any. A primera vista, és un fet increïble i una mica temerari, la majoria de nutricionistes recomanen seguir un pla equilibrat en proteïnes, carbohidrats, verdures, fruites, làctics i greixos. Però llavors, com va poder funcionar aquesta dieta tan radical?

És important saber que Taylor va comptar amb la supervisió mèdica i l'ajuda d'un dietista. L'home confiava que podia aconseguir totes les proteïnes necessàries si menjava una barreja de varietats dolces i blanques del tubèrcul. “Estic rebent més del 600% de ferro i més del 400% de vitamina C, a més d'un munt de fibra.” Ha assegurat Taylor a The Independent.

L'única cosa preocupant ha estat el calci, les patates tenen calci però potser no prou. Per estar segur que estava ingerint el que necessitava el meu organisme ho vaig menjar barrejat amb llet de soja orgànica per fer un puré de patates“. El nutricionista Rhiannon Lambert titlla les patates de ser “una font de nutrició“, i explica que estan plenes de fibra i tenen una baixa densitat energètica.

Les patates blanques contenen tots els aminoàcids essencials que es necessiten per generar proteïnes, reparar cèl·lules i combatre les malalties, però únicament ingerir patata pot provocar una deficiència de vitamines en l'organisme. Per aquesta raó, Taylor va començar a barrejar-les amb patates dolces, riques en vitamines A, E i C.

Durant els primers mesos de la seva dieta, Taylor ha assegurat que amb prou feines va realitzar exercici físic complementari. Posteriorment, va començar a fer, durant una hora i mitja al dia, bicicleta estàtica.

Tot i que havia de portar les seves pròpies patates a les cases dels seus amics i cridar als restaurants amb antelació perquè els xefs poguessin cuinar-les, Taylor segueix sent fanàtic del tubercle un any després.

La meva salut segueix millorant. Tenia colesterol alt, però ara està baix. La meva pressió sanguínia ha baixat i el meu nivell de sucre ha caigut“, va dir. “Cada vegada que rebo una nova anàlisi de sang, simplement millora“. Va concloure l'agosarat australià.