Quantcast

El segon trasplantament amb sang de cordó umbilical d'Andorra permet salvar la vida d'un infant

Durant els quatre anys de funcionament del programa de donació d'unitats de sang de cordó umbilical, s'han dut a terme dos trasplantaments utilitzant mostres obtingudes a Andorra. El primer va tenir lloc el 2014 i el segon s'ha fet durant el primer semestre del 2017 i ha permès salvar la vida a un infant de 7 anys.

Així s'ha destacat durant la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa, presidida pel ministre de Salut, Carles Alvarez, i amb la presència de representants del SAAS, l'Organització Nacional Espanyola de Transplantament, l'Organització Catalana de Trasplantaments, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya -on s'emmagatzemen les donacions d'Andorra-, el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia i la Fundació Crèdit Andorrà, que finança les campanyes de promoció.

En la trobada s'ha destacat l'augment en nombre de donacions de cordó umbilical que s'aconsegueixen a Andorra, i que afavoreix la seva utilització en trasplantaments. L'any 2016, el 54% de les dones que van tenir un part estaven inscrites com a donants. Fins a juny del 2017, aquest percentatge s'eleva fins al 59% dels parts. Els membres de la comissió també han ressaltat l’excel·lent treball dels professionals de la salut implicats.

Comentarios de Facebook