Compartir

La secció de bàsquet del Futbol Club Barcelona, el Barça Lassa, ha arribat aquest dimarts a Encamp per preparar la nova temporada. L’equip estarà a la parròquia encampadana fins el proper divendres 15 de setembre, quan baixaran fins a Balaguer per disputar un partit amistós contra l’equip argentí del San Lorenzo de Almagro. L’entrenador del Barça, Sito Alonso, ha explicat que seran uns dies amb molta càrrega de treball i que alhora serviran per fer cohesió de grup.

Alonso ha assegurat que trobar un entorn favorable per realitzar la pretemporada “no és fàcil”, però que Encamp reuneix tots els requisits. A més, ha destacat que, en una situació “especial” com en la que es troba l’equip, amb molts jugadors recuperant-se i altres que arriben de l’Eurobasket, no tan sols és important el bon estat de la pista, sinó comptar amb unes bones instal·lacions hoteleres, piscina, sala de recuperació i gimnàs. Alonso recalca que Encamp els hi ofereix tots els elements i amb “molt bona qualitat”.

A més, el tècnic blaugrana ha elogiat el parquet de la pista que enguany s’ha canviat i que ha assolit un nivell “molt alt”. Per últim, l’entrenador ha afegit que, a part d’haver llocs amb aquestes condicions, també acompanyen la climatologia i l’entorn del país. Pel que fa al Morabanc Andorra, Alonso creu que és un equip que ja està consolidat a la categoria i que enguany ha fet un gran esforç per renovar la plantilla amb jugadors de qualitat, amb experiència i capacitat d’anotació.

La cònsol menor, Esther París, ha assegurat que des del comú estan “agraïts i orgullosos” per la confiança que el Futbol Club Barcelona mostra en organitzar les pretemporades de diferents seccions a la parròquia. París ha afegit que aquesta col·laboració permet a Encamp consolidar-se en el turisme esportiu, àmbit en el qual indica que estan realitzant esforços, com per exemple amb la organització del campionat europeu de l’Spartan Race que se celebra aquest cap de setmana.