Compartir

Després de quatre dies de conferències, la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra ha celebrat l'acte de cloenda, aquest dijous a la sala d'actes del Centre de Congressos d'Andorra la Vella, amb la presència d'unes seixanta persones que han escoltat atentament la valoració final del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, així com les conclusions del moderador Jean-Paul Marthoz.

Com a reflexió personal al tema de la Universitat d'Estiu, 'Teconologia i humanitat, llums i ombres', el ministre d'Educació i Enseyament Superior ha afirmat que "la tecnologia ens pot aportar molt, però depèn de la nostra actitud, ja que ha d'estar al servei de la humanitat i no al revés. Hem de ser ciutadans crítics i per això hem de guanyar criteri per prendre les decisions encertades". En aquest punt, Eric Jover ha posat com a exemple l'ús que es fa a les aules del país de les noves tecnologies: "Hem de formar ciutadans responsables a les escoles, crec que és factible i ja ho estem fent, perquè hem de conèixer com evoluciona el coneixement, però encara ens queda molt per fer, tot i que estem avançant en la bona direcció".

Eric Jover, que ha tingut un record especial per Juan Goytisolo, ha agraït als conferenciants, al públic i a la organització la seva participació. "Hi ha hagut química entre els conferenciants, i per això el resultat és un fil conductor que ens dona una reflexió àmplia i unitària", ha assegurat. A més, ha volgut destacar la conferència de Nuria Oliver, que es va haver de fer a través d'Internet perquè no podia assistir físicament. "Era un risc, ens vam atrevir a fer-ho i la solució tecnològica va funcionar, ho tornarem a provar", ha vaticinat.

Durant la jornada d'aquest dijous –la quarta de la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra–, hi han intervingut José Ignacio Latorre i José Antonio López, que han debatut sobre el futur quàntic i el risc tecnològic en la societat postconfiança.