Compartir

El duo Endo Lab, integrat per Jordi Claret al violoncel elèctric i Morris Gabo al ‘hang’ ha ofert aquest dissabte a la nit al museu Casa Rull de Sispony un especial “viatge d’emocions” a través d’una proposta musical, ‘Live Project’, marcada per la improvisació i la creació d’ambients, d’una “atmosfera”, tal com ha explicat Claret abans del concert.

El soler de Casa Rull s’ha omplert per escoltar els dos músics que han plantejat el concert com si fos “una muntanya” començant lentament, fins a arribar al clímax i a poc a poc, anar baixant. Claret i Gabo han portat a l’escenari dos instruments “peculiars”, un dels quals, el ‘hang’, és força desconegut a Andorra tot i que a Europa comença a haver-hi un moviment molt important al seu voltant, tal com explica Claret. I a banda dels dos instruments s’hi han afegit pedalers amb ‘loops’ que han contribuït a sobreposar les diferents melodies i els sons elèctrics.

Claret, que prové de la música clàssica (forma part de l’ONCA) ha destacat que aquesta experiència amb Gabo li ha permès “explorar nous mons” i comprovar “el poder de la música” més enllà dels cànons tradicionals de la clàssica. Així, explica que han tocat junts en classes de ioga o meditació, a banda de concerts, i que la gent els ha comentat les emocions que han pogut sentir. També destaca la “llibertat” de poder sortir de la partitura i també valora la sensació d’haver d’estar tot el concert “a l’escolta” de l’altre. D’aquesta col·laboració ha de sortir un disc que a Claret li agradaria enregistrar un cop torni d’un parèntesi que el portarà a viatjar pel món.

El concert que s’ha ofert aquest dissabte a la nit s’emmarca en el cicle Nits d’estiu als museus i en les propostes de la temporada de l’ONCA. Es va suspendre el mes de juliol arran de la indisposició d’un dels músics i s’ha programat de nou aquest dissabte.