Quantcast

Els establiments han d'informar sobre el reglament de les bosses

Els establiments comercials han de començar ja a informar els consumidors de manera visible a les caixes sobre les mesures per reduir les bosses de plàstic previstes en el reglament per a la reducció del consum d'aquest producte.

D'aquesta manera, el 17 de maig passat el Govern va aprovar el reglament que serveix per regular la distribució de bosses de plàstic a les caixes dels establiments comercials i fomentar l'ús de les reutilitzables. Aquest text, que va ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) al maig, fixava la seva entrada en vigor al cap de sis mesos; és a dir, el 24 de novembre i coincidint amb la Setmana europea per a la prevenció de residus. Tot i així, des del Govern s'ha vist que era oportú “informar per avançat els consumidors de manera visible a la caixa sobre les mesures per reduir les bosses de plàstic”. Per aquest motiu, s'ha decidit modificar el decret d'aprovació del reglament per “preveure aquesta necessitat” de donar la informació escaient als consumidors “abans de la seva entrada en vigor”. És per això que en el BOPA d'aquest dimecres es publica una modificació que estableix que aquesta informació s'hagi de difondre ja i no esperar als sis mesos previstos perquè el text sigui vigent.

Cal destacar que, a grans trets, aquest reglament suposarà un increment del preu de les bosses de plàstic, que passarà a ser d'entre els 10 i els 15 cèntims d'euro, i que es cobraran a tots els sectors comercials, no només a alimentació, i per a un tipus de bossa amb unes característiques específiques. A més, es prohibirà l'ús de bosses de plàstic lleuger, les que tinguin menys de 50 micres. A més, els establiments no podran oferir als clients les bosses, sinó que hauran de ser ells qui les demanin, i no podran estar en un lloc visible.

Comentarios de Facebook