Compartir

Les Jornades de Teologia, que organitza la delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell, se celebren el 30 i 31 d’agost sota la temàtica de com pensar i parlar de Deú en el segle XXI.

Les xerrades, que tindran lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, acolliran unes 170 persones, moltes d'elles mestres i professors de religió, catequistes, religiosos i religioses, sacerdots, estudiants del curs Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica de la Universitat d'Andorra, i cada vegada més seglars interessats en aquesta formació de cloenda de l'estiu. Les conferències es fan en horari de matí i tarda i és una oportunitat per als participants de compartir experiències i preparar el nou curs escolar, tal com posen en relleu des del Bisbat d’Urgell.

Després de les ponències de dimecres dia 30 se celebrarà una missa, presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, en la que lliurarà també els títols, a més de la 'Missió Canònica' als professors de religió de la diòcesi.

El ponent convidat d'enguany, Pablo d'Ors, és un sacerdot poc convencional. És net de l'escriptor i crític d'art Eugeni d'Ors i el clima familiar en el que va néixer el 1963, vinculat a la cultura i l'art, (per part de la mare, filòloga i del pare, metge i dibuixant), el va fer sensible a la realitat espiritual, segons exposen des del Bisbat. Se'l considera fill espiritual de Charles de Foucauld, a qui ha fet un homenatge en el seu llibre 'Olvido de si', editat el 2013.

En les seves ponències parlarà del concepte de silenci interior a través de Foucauld, que va viure al desert d’Algèria i que després d'haver estat militar i explorador, es va fer sacerdot regular, en una experiència de conversió. També parlarà de Thomas Merton i el monacat secular i de Frank Jalics i el seu concepte de redempció, en la consciència.

D’altra banda, el doctor en teologia Francesc Torralba, coordinador acadèmic de la jornada, tractarà en les seves ponències de les actituds enfront el misteri de Déu, de com explicar que l'afirmació de Déu és una opció raonable i finalment, d’”el Déu de Jesucrist".

Les inscripcions encara estan obertes a un preu de 10 euros.