Compartir

Aquest divendres a les dues del migdia ha finalitzat el termini de presentació de candidatures d'oposició per cobrir les 10 places d'agent de policia que el consell de ministres va convocar el passat 5 de juliol. El total de candidats que s'han presentat és de 41 persones, 5 dones i 36 homes, i els escollits formaran part de la promoció número 53.  

El proper dilluns 14 d'agost, a l'edifici administratiu de l'Obac d'Escaldes-Engordany, tindrà lloc una reunió informativa amb els candidats, i a partir del dilluns 4 de setembre s'iniciaran les proves de selecció que duraran fins el mes d'octubre.  

Serà durant el mes de novembre que aquells candidats que hagin aprovat podran començar la formació general inicial, basada en legislació penal, normativa administrativa, tir i tècniques d'intervenció. D'aquesta manera també hi haurà una fase de l'ensenyament que es basarà en l'aplicació pràctica de tots els coneixements adquirits.

Entre els diferents requisits que cal complir per poder optar a la plaça destaquen tenir la nacionalitat andorrana, ser major d'edat i no haver superat els 39 anys al moment de publicar-se l'edicte de la convocatòria, posseir el títol de batxillerat o un diploma equivalent, no tenir antecedents penals, i tenir una alçada d'1,60 metres per a les dones i 1,65 metres per als homes.