miércoles, 23 septiembre 2020 12:54

Més de 2100 ciclistes participen en la tercera edició de la Purito

La forta tempesta de la matinada d'aquest diumenge no ha estat inconvenient perquè 2.130 ciclistes dels 2.250 inscrits prenguessin la sortida a les vuit del matí, en la tercera edició de la prova creada per l'exciclista professional, Joaquim 'Purito' Rodríguez.

Els efectius del COEX i els voluntaris de la cursa han treballat de valent durant les primeres hores del matí, per tal de condicionar els diferents traçats pels quals hores després han circulat els més de dos mil amants de la bicicleta. La calamarsada i els diversos despreniments ocasionats per la tempesta han provocat que les diverses carreteres estiguessin plenes de terra, pedres i altres elements.

Tot i això, la feina dels operaris ha fet possible la sortida sense problemes dels corredors aquest diumenge al matí a Sant Julià de Lòria.

La prova que s'ha dividit en tres recorreguts: El traçat mini de 28 km i 1.700 metres de desnivell, el circuit curt de 80 km i 3.500 metres de desnivell i el recorregut llarg de 145 km i 5.200 metres de desnivell.

El ciclista David Fernández s'ha proclamat campió d'aquest darrer circuit rebaixant lleugerament el temps que es va fer l'any passat, després de passar els sis ports per on transcorre la competició.

Els Cortals d'Encamp ha estat l'escenari final de la prova, on centenars de persones han aprofitat per animar els seus familiars i companys.

Precisament, un dels competidors ha estat el mateix organitzador de la prova, el Purito. L'exciclista professional ha manifestat la seva satisfacció per la bona acollida un any més de la prova malgrat les precipitacions d'aquest dissabte. A més, Purito ha remarcat que “ha estat tot un èxit i molt contents perquè hem tornat a superar la xifra d'inscrits a la cursa”.

En la mateixa línia, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha destacat l'alt nombre de participants tot i les condicions meteorològiques i ha destacat que “a poc a poc anem creixent més i cada vegada reforcem més la idea d'Encamp com a destí cicloturístic”. A més, Torres ha remarcat que la corporació comunal ha realitzat esforços des d'un primer moment i ha posat en relleu que “encara tenim contracte per dos anys més i volem seguir creixent”.

Precisament per fer afavorir la marxa cicloturista, el comú encampadà ha organitzat una jornada de portes obertes al Funicamp perquè tothom pogués gaudir de la Purito de forma gratuïta, sense generar embussos a la carretera per on han passat els ciclistes.

Tot i això, la tempesta elèctrica d'aquesta matinada ha impedit obrir el Funicamp durant unes quantes hores a causa d'una avaria. En aquest sentit, Torres també ha explicat que a la part alta de la instal·lació s'han instal·lat diverses activitats, per tal que “tothom pogués gaudir d'una experiència diferent aprofitant la Purito”.

La feina dels operaris que portaven treballant des de les sis del matí ha estat vital perquè el giny tornés a funcionar al migdia, un cop ha finalitzat la tempesta elèctrica. Per aquest motiu, el comú ha facilitat un carril de la carretera dels Cortals perquè tothom pogués accedir a la meta.