sábado, 26 septiembre 2020 10:24

La plaça del Poble s'omple amb el tradicional ball del Contrapàs

Com ja és tradició, la festa major d'Andorra la Vella ha viscut un moment especial aquest diumenge al migdia, gràcies a la celebració d'una de les activitats més concorregudes de cada any, el ball del Contrapàs.

Centenars de persones s'han apropat a la plaça del Poble per gaudir d'una de les tradicions més esperades i reconegudes de la capital, com és el Contrapàs. Tot i això, abans de la dansa ha estat el torn de la Gresca Gegantera d'Andorra la Vella que ha animat a petits i grans de la plaça, gràcies a diverses coreografies dels capgrossos. Més tard ha arribat el torn dels gegants, que enguany ha comptat amb una novetat, i és que els portadors han estat dos joves de 18 anys -els portadors més joves d'ençà que es realitza el ball de gegants-.

Les diferents autoritats del comú de la capital també han participat en el ball, a càrrec de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella, que enguany també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Valls, Albert Batet, com a celebració del 50è aniversari d'agermanament dels dos territoris, i el cap de Govern, Toni Martí.

Precisament el cap de Govern ha posat en relleu la necessitat de conservar aquest tipus de tradició, ja que suposa una combinació de la modernitat que viu el país amb les seves arrels històriques. A més, Martí ha ressaltat que “es tracta d'un dels balls més antics de les valls d'Andorra”.

Aquest diumenge al vespre hi haurà un gran ball de nit a la plaça Guillemó, a càrrec de la Principal de Bisbal, per tal de cloure el tercer dia de festa major.