Compartir

Andorra la Vella i Valls celebren aquest any els 50 anys d'agermanament i, aquest diumenge, aprofitant l'estada d'una delegació de Valls, encapçalada per l'alcalde, Albert Batet, a la capital, la cònsol major, Conxita Marsol, ha anunciat que el nou parc i la plaça que s'està construint al carrer Ciutat de Valls portarà el nom de la capital de l'Alt Camp.

Marsol ha destacat que el parc, que s'està acabant de construir al pati de l'antiga escola espanyola, estarà enllestit “en 15 dies” i que els hagués agradat fer la inauguració coincidint amb la visita de la delegació catalana, però que les negociacions amb el Govern per a la cessió de l'espai del pati han fet que els treballs s'hagin endarrerit una mica, i encara queda fer la part de la plaça de fora, amb la qual cosa espera que cap a finals d'any o principis de l'any que ve estiguin totalment acabats i que des de Valls puguin venir a fer la inauguració oficial. La cònsol major també ha destacat que el parc es podrà fer servir de seguida que estigui acabat i que donarà servei en horari escolar als alumnes de les escoles situades a Ciutat de Valls i, fora d'horari escolar “als ciutadans”. Marsol ha dit que d'aquesta manera es dota d'espais públics a una zona on manquen i que també es “revifarà l'escola”.

Batet ha agraït el “gest” que ha tingut la corporació comunal i ha manifestat que serveix per “enfortir els vincles” entre les dues ciutats. Ha expressat “l'orgull” per commemorar 50 anys d'agermanament i més amb una ciutat capital d'un estat “admirat” com és Andorra, del qual n'ha destacat “la llibertat i la unitat”.

Majoria i oposició han participat en la recepció que s'ha ofert a la delegació de Valls, que ha estat rebuda a casa comuna, on han pogut saludar els consellers comunals i posteriorment, l'alcalde ha signat en el llibre d'or. Posteriorment ha rebut una reproducció de l'agnus dei dels frescos de l'església de Santa Coloma. Ambdues parts han coincidit en la voluntat d'estrènyer els lligams entre les dues ciutats.