domingo, 27 septiembre 2020 5:26

138 infants participen en la primera edició de la Purito Kids

Els amants més joves de les bicicletes han participat aquest dissabte al matí en la primera edició de la Purito Kids. La versió 'mini' de la competició esportiva de l'exciclista professional ha comptat amb la participació de 138 infants arribats de diferents indrets d'entre 5 i 14 anys.

La prova que s'ha desenvolupat en un circuit de 700 metres al voltant del Prat Gran d'Encamp, s'ha estès durant tot el matí i ha servit perquè els més petits poguessin gaudir en molts casos de la seva primera competició. I és que la cursa s'ha dividit en cinc categories: Pre-benjamins -37 participants-, benjamins -33 inscrits-, principiants -23 participants-, alevins -23 inscrits-, i infantils -22 participants-.

El creador de la iniciativa i exciclista professional, Joaquim 'Purito' Rodríguez, ha remarcat la bona acollida de la prova, ja que “el primer any estem per sobre dels 120 infants i és una xifra molt important”, tal com ha explicat Purito. L'exciclista professional també ha qualificat la prova “d'èxit” i ha explicat que “segurament la durem a terme més anys perquè és una bona manera de fer gaudir pares i fills”.

L'ambientació i els centenars de persones que s'han apropat al centre de la parròquia tampoc han passat desapercebuts pel cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que ha mostrat la seva satisfacció per la realització d'aquesta nova prova i ha explicat que “l'objectiu era generar sinergies entre la canalla i els pares i ho hem aconseguit”. Torres també ha remarcat la gran aposta que està fent la corporació comunal, per tal de potenciar el turisme esportiu i el cicloturisme, gràcies a iniciatives com la Purito.

Aquest diumenge, els petits deixaran pas als més grans amb la realització de la Purito, la competició que per tercer any recorrerà diferents indrets del país, per tal de passar una bona diada ciclista i que finalitzarà als Cortals d'Encamp.