viernes, 7 agosto 2020 23:32

Andorra la Vella i Valls refermen l'agermanament amb motiu del 50è aniversari

La sala de plens de l'ajuntament de Valls ha acollit aquest dimecres l'acte institucional de commemoració dels 50 anys de l'agermanament entre Andorra la Vella i Valls que es va produir l'any 1967. La cònsol major, Conxita Marsol, i l'alcalde Albert Batet han estat els encarregats de signar la ratificació del protocol d'amistat entre les dues ciutats. 

Conxita Marsol ha coincidit amb Albert Batet en destacar les similituds de les dues localitats i com han evolucionat en el darrer mig segle, alhora que ha remarcat la voluntat d'intensificar aquest agermanament, el primer en la història d'Andorra la Vella, que ha reprès la corporació actual. 

La cònsol major també ha rebut aquest dimecres el guardó de Porronaire d'honor de mans de la comissió organitzadora del Concurs de beure en porró. Tot seguit, Conxita Marsol ha estat l'encarregada de llençar la moneda per decidir l'ordre d'una actuació castellera en què han pres part les dues colles de la localitat tarragonina: la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. 

Els actes institucionals per celebrar el 50è aniversari de l'agermanament entre les dues ciutats han començat amb un dinar de germanor i després la comitiva ha fet una visita al recinte firal Firagost, que enguany ha comptat amb un estand dedicat específicament al 50è aniversari de l'agermanament entre Andorra la Vella i Valls. 

Aquest dimecres s'han desplaçat a la capital de l'Alt Camp (Tarragona), per part del comú d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, els consellers major i menor, Miquel Canturri i Mònica Codina respectivament, la consellera de Social, Ester Vilarrubla, i el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié. 

Andorra la Vella també celebrarà aquest cap de setmana, amb motiu de la festa major, els actes del 50è aniversari de l'agermanament amb Valls. Ho farà amb un acte institucional el diumenge a les 11 hores al comú d'Andorra la Vella. Els gegants i els nans de Valls seran els convidats d'honor del cercavila de gegants de dissabte a la tarda. 

Valls és la primera vila agermanada amb Andorra la Vella. Posteriorment, ho va fer amb Foix, Sant Pol de Mar, i recentment s'ha agermanat amb San Carlos de Bariloche (Argentina).

Artículos similares