Compartir

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha actuat la nit de dilluns, per primer cop, en el marc de la festa major de Sant Julià de Lòria, juntament amb el cantant Ramon Mirabet. L'actuació ha tingut lloc coincidint amb la Nit jove de la festa laurediana i ha servit perquè Mirabet presentés al Principat el seu segon treball, 'Home is where the heart is', amb la fusió de les cordes de l'ONCA. La sintonia entre l'orquestra i Mirabet ha estat total.

La proposta ha comptat amb 23 artistes en escena, quinze cordes i els vuit músics de la banda liderada per Mirabet. Tal com ha manifestat el director artístic de l'ONCA, Gerard Claret, “l'encaix” ha estat perfecte i ha destacat que Mirabet és un cantant amb “una veu molt interessant”. A més, ha posat en relleu els arranjaments fets del compositor català Marc Timón.

El fet que aquest concert s'hagi fet coincidir amb la festa major, segons Claret, ha estat l'oportunitat perquè “gent d'Andorra” hagi descobert que al país hi ha una orquestra que pot tocar en diferents escenaris i estils. Mirabet, de la seva banda, ha destacat que era la primera vegada que actuava en directe amb una orquestra i que el resultat ha estat que “sona molt maco”. També ha dit que el fet que es tractés d'un concert de festa major ha motivat que s'hagi encarat de manera diferent.