sábado, 8 agosto 2020 1:38

Gurruchaga fascinat amb la primera visita al Principat d'Andorra

Sant Julià de Lòria s'ha convertit aquest diumenge en una de les parades de la gira per celebrar els 40 anys de Javier Gurruchaga i l'orquestra Mondragón. L'espectacle, que porta per nom el títol de l'últim disc, 'Anda Suelto Satanás', proposa un concert on es repassen tots els gran èxits que l'artista basc ha anat creant al llarg d'aquestes quatre dècades. El disc de duets compta amb la col·laboració de nombrosos artistes com Micky de Molotov, Mägo de Oz o Rafa Sánchez de La Unión. “Estic encantat d'estar en una terra tan mitificada com aquesta, i em fa molta il·lusió poder tocar-hi”, ha expressat Javier Gurruchaga. El concert d'aquest diumenge ha tingut lloc a la plaça de la Germandat, en el marc de la festa major de la parròquia laurediana.

Durant el concert, també s'ha pogut escoltar el nou single anomenat 'Que Viene Trump', dedicat a l'actual president dels Estats Units. Precisament, Gurruchaga ha volgut recalcar que la caricatura de Trump l'ha impulsat perquè creu que s'han de denunciar aquest tipus de personatges públics. “És tan estúpid, tan idiota, tan ridícula i tan fatxa, que cada vegada em fa menys gràcia caricaturitzar-lo”, ha apuntat hores abans de l'inici del concert. L'artista basc ha carregat durament contra el president americà i ha recalcat que ha fet “moltes barbaritats”. Pel que fa a la raó d'escollir aquest personatge polític i no un de més proper, Gurruchaga ha indicat que “s'ha d'elegir al més comercial”.

A part de l'actuació aquest diumenge a la nit de l'artista basc, la festa major laurediana continua aquest dilluns amb el ball de la dama blanca a càrrec de la Colla de Geganters i amb la Cobla Vents de Riella. L'actuació s'iniciarà a les sis de la tarda a la Plaça Major. A dos quarts d'onze del vespre començarà un dels plats forts de la gran festa de Sant Julià. Ramon Mirabet pujarà sobre l'escenari de la plaça de la Germandat i ho farà acompanyat per l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA). La festa major de Sant Julià de Lòria clourà aquest dimarts amb havaneres i rom cremat i amb un castell de focs llençat des de la Terra Bogada, que començarà a les onze de la nit. 

Artículos similares