Compartir

Les famílies que desitgin emprar el servei de les dues escoles bressol del comú d'Escaldes-Engordany els dissabtes al matí hauran d'abonar 40 euros més. Aquesta és una de les decisions presses per la corporació escaldenca, en vista de la poca afluència d'infants els dissabtes al matí. El servei de dissabte al matí, fins ara s'incloïa en la tarifa normal de 348 euros al mes, però a partir de l'1 de setembre passarà a incrementar-se a 388 en cas que els pares decideixen fer ús de la guarderia els dissabtes al matí. Aquest increment de 40 euros s'haurà de pagar independentment del nombre de dies que es vulgui utilitzar, bé sigui un o tots els dissabtes del mes.

D'aquesta manera, el servei mantindrà el preu malgrat que veurà reduït el nombre de dies, ja que serà només de dilluns a divendres. La corporació escaldenca pretén així conscienciar els pares dels costos d'aquest servei, ja que en moltes ocasions els pares es comprometien a portar els infants, però després no hi anaven. En aquest sentit, el comú ja ha fet arribar una carta a les famílies usuàries explicant els motius d'aquesta decisió ja que, segons exposa, “s'ha constatat que l'afluència ha baixat considerablement, fins al punt que molts dissabtes les escoles bressol obren les seves portes i no hi assisteix cap infant”. La mateixa carta recull que la determinació s'ha pres per “l'alt cost econòmic i de personal que representa mantenir el servei de dissabtes”. Així mateix, s'anuncia que a partir del pròxim 1 de setembre, “el servei serà opcional i tindrà un cost addicional de 40 euros a la mensualitat”.

La minoria accepta, en part, la decició 
 

Una rebaixa de deu euros a la tarifa mensual que paguen tots els usuaris del servei. Aquesta ha estat la petició de la consellera del PS, Cèlia Vendrell, ja que considera que s'ha realitzat un “augment encobert” de les escoles bressol. Tot i això, Vendrell ha admès que comparteix “els motius de l'increment, ja que només un o dos nens utilitzen el servei”, tot i que també ha puntualitzat que “s'hauria de reduir la tarifa normal del servei perquè això no deixa de ser un augment del preu”.

Vendrell també ha posat de manifest que l'escola bressol “no va adreçada realment a aquells que més la necessitem, com ara la gent que treballa al sector de serveis amb uns horaris poc compatibles amb el servei”. Per aquest motiu, la consellera del Partit Socialdemòcrata ha remarcat la necessitat de “replantejar el model d'escoles bressol que tenim, per tal d'oferir una solució pública a les necessitats de tota la població, no només d'alguns”.