Compartir

El tobogan d'aigua que s'ha instal·lat al carrer de Lòria és una de les novetats més destacades de la festa major de la parròquia laurediana i el primer dia d'obertura “ha complert les expectatives”. O almenys així ho ha assegurat el conseller de cultura, Josep Roig, que també ha afirmat que “demà estaré a primera hora amb el meu flotador i els meus pantalons curts i avall que això jo també ho vull provar”. L'atracció es va promocionar com la més llarga de tot el món amb un total de 100 metres, però la geografia del carrer finalment ha impedit que s'arribés a aquestes dimensions i la distància s'ha quedat en 85 metres. “Fa calor, i tot el que sigui combinació d'aigua i diversió és un èxit assegurat”, ha apuntat Roig. 

El tobogan ha obert les seves portes a les cinc de la tarda i els primers que s'han atrevit a llançar-se ho han fet a poca velocitat. La falta d'aigua i algunes arrugues del plàstic frenaven els assistents. És per això que des de l'organització s'ha decidit utilitzar una mànega d'aigua amb més potència i s'ha distribuït per tot el recorregut una quantitat important de sabó. Amb les modificacions, els petits i grans, que des de primera hora de la tarda que feien cua, han llistat a més velocitat pel tobogan. “Són els clàssics problemes tècnics que es produeixen la primera vegada que poses una atracció d'aquest estil”, ha comentat Roig, que ha afegit que a partir de les solucions aplicades “tothom s'ho està passant molt bé”.

El tobogan d'aigua tornarà a estar obert aquest diumenge. De fet, en vista de l'èxit i de la gran afluència de gent, des del comú s'ha comunicat que s'obrirà el tobogan a les quatre de la tarda, una hora abans del previst. L'atracció tancarà les seves portes a les 20 hores, perquè tothom que ho vulgui pugui baixar-hi de forma gratuïta. En aquest mateix sentit, el conseller de cultura ha indicat que de cara a l'any que es platejarà tornar a portar el tobogan per la festa major de la parròquia.