Compartir

La Xarxa d'Empreses Inclusives va creixent. Aquest dijous a la tarda, l'agrupació creada pel Govern ha incorporat dues noves empreses. L'Andorra Hotel Piolets Park i el centre d'atenció al client Espic han signat d'adhesió a la Xarxa d'Empreses Inclusives, i cadascuna d'elles incorporarà una persona amb discapacitat. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha agraït la implicació i la participació de les dues empreses i ha destacat que és “una actitud pionera que obre camí a altres empreses del país”. Amb aquestes dues noves incorporacions, ja són tres les empreses que estan dins de la xarxa.

Segons han explicat els dos representants de les empreses, les persones contractades s'incorporaran amb un contracte indefinit i amb un salari equiparable al que puguin tenir la resta dels seus companys. El director d'Espic, Joan Foix, ha explicat que l'objectiu és que la persona que s'incorporarà ho faci com un més de la plantilla i ha indicat que “volem que se senti valorada”. Foix ha assegurat que estarà a la secció d'atenció al client “com qualsevol altra persona i farà tasques de suport tècnic”.

El director d'Espic ha anat més enllà i ha assegurat que la persona contractada despertarà valors i sentiments d'ajuda, element que ha fet concloure a Foix que “segurament ens donarà més coses ell a nosaltres que no pas nosaltres a ell”. Per la seva banda, el director del grup Inuit, Jordi París, ha explicat que la persona amb discapacitat que s'incorporarà a la plantilla realitzarà tasques de neteja. “Confiem tenir-la durant força temps i complir tot els objectius amb ella que ens plantegem”.

Més empreses a la xarxa
El ministre Xavier Espot ha ressaltat que la Xarxa d'Empreses Inclusives ja té el compromís ferm de sis noves empreses que volen entrar a formar part de l'agrupació. Aquestes noves incorporacions contractarien, com a mínim, sis noves persones amb discapacitat. Espot també ha confirmat que s'està en contacte amb unes altres 30 empreses interessades, però que de moment encara no estan tant avançades les converses.  

En el marc de l'estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat engegada pel Govern el 2016, es va crear la Xarxa d'Empreses Inclusives, que té la missió de facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i d'assegurar una igualtat d'oportunitats efectiva. Andorra Telecom va ser la primera empresa que es va adherir a la xarxa, incorporant el mes d'abril passat dues persones amb discapacitat a l'agència comercial.

A més de facilitar la contractació, la xarxa d'empreses inclusives compta amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin suport i el seguiment a càrrec de dues orientadores especialitzades del Servei d'Ocupació. El suport a la inclusió preveu l'acompanyament previ a l'equip al que s'incorpora el treballador i la dedicació d'un preparador laboral el temps necessari, a més del seguiment posterior i continuat de la persona en el seu lloc de treball.