Compartir

El 26 de juny passat el comú d'Ordino va posar en marxa una nova iniciativa per donar valor a les seves muntanyes més altes i fomentar la pràctica de l'esport amb l'ascensió als seus punts més alts. Concretament, va instal·lar sis estripagecs, elements arquitectònics distintius de la parròquia, a sis dels seus cims més emblemàtics: el Casamanya, l'Estanyó, Font Blanca, la Serrera, Tristaina i el Cataperdís. A més, els qui es fan fotos i les pengen a Instagram amb els estripagecs a dalt de tot dels cims opten a rebre un maniguet de 'trail' commemoratiu.

Tres setmanes després, aquesta campanya ja compta amb 103 publicacions a la xarxa Instagram, el que demostra que ha tingut una bona acollida. Per arribar a encara més gent i seguir donant a conèixer el patrimoni natural de la parròquia, l'Oficina de Turisme ha editat un passamà per distribuir-lo al públic.

D'altra banda, els darrers dies l'estripagecs del cim de l'Estanyó ha patit un acte vandàlic. Algú el va tirar a terra i destrossar, fet que el mateix comú va denunciar a través d'Instagram. Aquest mateix dimarts, però, s'ha tornat a col·locar.

Finalment, i aprofitant també aquesta campanya de promoció de la natura ordinenca, s'han fet tasques de manteniment a les zones més altes de la parròquia. Els agents de Medi Ambient han aprofitat la col·locació dels estripagecs per reparar els cussols, les fites de pedra seca que indiquen el cim i serveixen per marcar termes i límits d'un territori. Els cussols es deterioren amb el temps i per reconstruir-los s'ha utilitzat la tècnica de la pedra seca amb el material autòcton.