sábado, 8 agosto 2020 0:12

3 plats de xef Carlos Maldonado per triomfar en el teu menjar d'estiu

Tataki de Peix Mantega:

Es tracta d'una recepta elaborada amb ingredients típics de la gastronomia nipona. Per preparar el plat es cuina breument en una paella i després es necessita una maceració de 48 hores en miso.

Els passos de la recepta són els següents:

· Primer salpebrem el peix mantega. Posem una paella al foc amb un rajolí d'oli d'oliva i un altre d'oli de sèsam. Daurem el peix per l'exterior i retirem de la paella.

· En una font, submergim la peça de peix en fred per procedir a la seva maceració, i la deixem en aquest procés durant dos dies.

· Passat aquest temps, extraiem el peix mantega i tallem la peça en làmines d'uns 2 cm de gruix.

· Finalment procedim a la seva "emplatat". Per presentar aquest plat, Carlos recomana començar per posar el tataki de peix mantega en un plat rectangular, col·locat de forma lineal. Per equilibrar la marinada de miso, afegir un raig de salsa Yuzo, i col·locar sobre del tataki una petita quantitat d'amanida (si pot ser de kale o col crespa); després amanir. "El meu toc personal seria afegir una mica d'oliva negra picada per augmentar la salaó, i ous de truita per potenciar el sabor de la mar", comenta Carles.

Amanida de Wakame

Carlos Maldonado recomana aquest plat com un dels must de l'estiu: "l'amanida de wakame s'ha convertit en un clàssic dels restaurants asiàtics o amb influències asiàtiques. És lleugera però alhora plena de gustos. Una elecció amb la que sens dubte encertaràs ". Els passos que has de seguir per a la seva elaboració són els següents:

· En primer lloc, s'ha de remullar les algues wakame en aigua durant 15 minuts.

· Afegim un toc de pebre i sal, a més de guarniment de sèsam. Gràcies a l'amaniment i la intensitat de les algues i el sèsam, aquest plat que aparentment és molt senzill passa a ser una amanida de sabors molt complets.

· A continuació Carlos recomana incloure una mica de cogombre: "Per afegir un toc fresc que netegi una mica el paladar i aportar un plus en la decoració, inclouria mig cogombre fresc tallat en petits daus. Després, el posaria en un plat fons, i ¡a menjar! ", explica Carles.

Entrecot:

en aquest cas, partim d'un producte com és l'entrecot, acompanyat dels seus patates fregides i amanida per alleugerir, a qui no cal afegir molt més. Perquè la recepta surti perfecta, pren nota d'aquests consells:

· Es recomana sempre temperar la carn, és a dir, treure-la de la nevera 20 minuts abans de posar-nos a cuinar.

· l'ideal és utilitzar unes pinces per donar-li la volta, evitant punxar-la amb una forquilla (perquè correm el risc que perdi sucs).

· Un cop tenim la carn en el punt de cocció que ens interessa , cal treure-la de la planxa i deixar-la reposar 5 minuts abans de menjar-la. Aquest temps el podem utilitzar per preparar un "emplatat" més cura, per al qual Carlos recomana trinxar l'entrecot a tires d'un centímetre i presentar-lo com si d'un tataki es tractés, en plat rectangular.

· Afegir pebre acabat de moldre, sal grossa preferiblement fumada, i unes gotetes d'oli d'oliva verge extra. El millor és col·locar-lo al centre de la taula perquè cada comensal se serveixi en el seu propi plat, amb la guarnició desitjada. "Es tracta d'una recepta molt completa per a paladars carnívors, com el meu", explica Carles.

Font: Deliveroo < / span>

Artículos similares