Quantcast

Viatge per les músiques populars d'arreu del món de la mà de l'ONCA Bàsics

El duet de violins de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), format per Alexandre Arajol i Francesc Planella, han ofert un concert a Ordino en el marc de la celebració del Summer Village. Els dos intèrprets han delectat el públic assistent, que suportava la calor d'aquest diumenge al migdia, amb diferents peces popular d'arreu del món. L'actuació ha servit per transportar al públic arreu del planeta, sense sortir de la placeta del Pajó de la parròquia ordinenca.

El concert ha començat el recorregut per la música celta, amb obres com 'Danny Boy', 'Scotland The Brave' i 'Morrison's Jig'. 'Por una cabeza', 'El día que me quieras' o 'Volver', obres de Carlos Gardel, han estat les encarregades de portar el públic fins a l'ambient més emblemàtic de la música argentina. La música klezmer, pròpia de la tradició jueva, ha estat representada per peces com 'Hava naglia', 'Be Jewish', 'Why Don't Yoú', 'Wedding Thing' i 'La petite valse', entre d'altres.

Tal com ha destacat el violinista de l'ONCA, Alexandre Arajol, el programa ha estat “molt variat i adient pel dia d'avui”. A més, Arajol ha indicat que “és molt agraït escoltar aquest tipus de peces a l'aire lliure”. Pel que fa a la relació dels dos violinistes, ha afirmat que ja fa molt temps que toquen plegats. De fet, aquest mateix programa, la parella de l'ONCA ja el van estrenar fa tres anys a Ordino mateix. “És un repertori que hem anat tocant per tot el Principat i avui tanquem una mica el cercle”, ha bromejat.

L'actuació d'aquest diumenge al migdia també s'emmarca dins del cinquè cicle ONCA Bàsic. L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra és una entitat impulsada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

Comentarios de Facebook