Quantcast

Andorra Telecom invertirà prop de 2 milions d'euros per millorar el 3G i el 4G

Actualment, Andorra té repartits per tot el territori un total de 150 punts per garantir l'accés a Internet a través de les cobertures de 3G i 4G. Les antenes, 90 pel primer tipus de cobertura i 60 pel segon, estan connectades per fibra a dues centrals situades a la Massana i la Comella. Ara, amb les novetats en relació al 'roaming' i el possible augment de l'ús d'Internet al Principat per part d'estrangers, Andorra Telecom ha decidit invertir al llarg del 2017 prop de 2 milions d'euros per reforçar les dues cobertures. Aquesta inversió, tal com argumenta la companyia, ha de servir per aguantar l'augment dels usuaris connectats a Internet a causa de “les baixades de tarifes dels països veïns”.

Segons la previsió d'Andorra Telecom, el creixement de tràfic en el consum de 3G continuarà creixent al llarg dels pròxims anys, i és per això que enguany l'empresa vol ampliar la capacitat de la xarxa amb una nova estació a les parròquies centrals i una altra al Pas de la Casa. Pel que fa a la cobertura de 4G, que va començar a implementar-se al país l'octubre del 2014, es va millorar la velocitat a les parròquies centrals i al Pas de la Casa fins a 300 Mbps.

En el marc de la millor implementació d'aquesta cobertura a tot el país, Andorra Telecom té previst afegir 4G en pics alts de muntanya on actualment només hi ha 2G. Segons informa l'empresa de telecomunicacions, la cobertura 3G aconsegueix arribar al 95% de la població del país, mentre que la del 4G arriba fins al 90%. Pels propers anys, l'operadora de telecomunicacions assegura que ja s'està treballant per poder augmentar la velocitat de la xarxa en 4G i redissenyar l'arquitectura de la infraestructura per adaptar-la als requeriments del futur 5G. 

Comentarios de Facebook