Quantcast

L'Esbart Santa Anna donarà el tret de sortida a la festa major d'Escaldes-Engordany

'Tempo', el nou espectacle de l'Esbart Santa Anna, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la festa major d'Escaldes-Engordany. Enguany, l'espectacle tindrà lloc el dissabte 22 de juliol a les 10 de la nit al Prat del Roure. El festival ret homenatge a la verema, una etapa del procés del vi crucial i també un acte social. El president de l'esbart, José Martín, ha explicat que la representació forma part d'actes històrics i, així mateix, ha agraït al comú d'Escaldes-Engordany i a Rafa Martín, el director artístic de l'esbart, per “animar i crear l'espectacle”. Martín ha assenyalat que amb aquest projecte “mantenen l'esperit de l'esbart”.

El conseller de Cultura, Salomó Benchluch, ha remarcat que “aquesta representació és una continuació de tots els espectacles de l'esbart, i que l'objectiu és no perdre les arrels però anar innovant amb noves danses i propostes que el cos de dansa fa any rere any”. La combinació de la dansa més tradicional i, alhora, elements de dansa contemporània, fan que l'espectacle captivi a tots els públics.

L'espectacle està compost per dues parts, amb quatre danses cada una. En la primera part, l'Esbart Santa Anna retorna a danses tradicionals com la 'Provenzal' o el 'Ball pla de Sant Mateu', que segons el director artístic, Rafa Martín, “són fons d'armari”. En aquesta primera part, però, l'entitat estrenarà la 'Dansa dels masovers', una nova dansa amb música d'Agustí Cohi i coreografia d'Albert Sans.

La segona part del festival també retorna a danses repetides, com les 'Tardes a Engordany', una estrena de la temporada anterior. 'Clavellet', una estrena d'aquesta edició amb música de S'albaida, un grup de les Illes Balears. Finalment, l'esbart Santa Anna acabarà l'espectacle amb 'Raïman', una dansa divertida en què participarà tot el cos de dansa. Un any més, s'ha continuat amb l'homenatge a la parròquia escaldenca i la música d'aquest últim ball i una altra coreografia serà de Brigit García, una compositora de la parròquia.

Comentarios de Facebook