Compartir

"Avançar cap a una societat diversa i rica". Aquestes han estat les paraules del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, durant la conferència que s'ha realitzat aquest dijous a la tarda al Centre de Congressos d'Andorra la Vella sobre la necessitat de lluitar contra la LGTBIfòbia mitjançant diversos valors i accions.

Una aposta pel respecte i la diversitat, que segons ha remarcat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, "serveix per posar de manifest que encara queda camí per recórrer pel que fa a la conscienciació de la població". Per aquest motiu, el ministre ha recalcat que "encara són necessaris actes com aquest".

El psicòleg especialista en psicologia gai, Gabriel J. Martín, ha remarcat que hi ha hagut un canvi pel que fa a les administracions en referència als aspectes relacionats amb l'homosexualitat. A més, Martín ha explicat que "la gent està molt motivada per aprendre a treballar aquestes situacions en els diferents espais de treball", i és que segons el psicòleg "a Andorra hi ha una demanda enorme de coneixements i eines per poder millorar".

El respecte, la llei i la capacitat de qüestionar-se idees preconcebudes són només alguns dels elements que s'han plantejat durant la conferència que ha dut a terme el psicòleg, per tal de plantejar diversos valors per combatre la fòbia al moviment de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i Intersexuals (LGTBI), sobretot en els diversos àmbits de les administracions i les escoles.

La transversalitat és un dels aspectes que ha posat en relleu Martín, a l'hora d'afrontar aquest tipus de situacions a les escoles, atès que "no cal fer coses específiques, cal que la diversitat estigui present en enunciats, fitxes i llibres". I és que el psicòleg ha remarcat que "els passos que s'estan fent ara són bastant semblants als que va fer Espanya fa una dècada".