Compartir

Els esportistes del país ja poden competir entre ells amb bicicleta o corrents en dues localitzacions, ja que Ordino ha decidit implementar noves senyalitzacions Strava a dues de les rutes més característiques de la parròquia: del Serrat a la Coma d'Arcalís -d'uns 10 quilòmetres- i del centre del poble al coll d'Ordino. Totes dues senyalitzacions s'han presentat aquest dijous al matí.

L'aplicació esportiva que cada cop està més present entre els amants de l'esport permet fer un seguiment dels diferents recorreguts, gràcies a una 'app' que realitza el cronometratge, per tal de dur a terme controls o comparacions amb altres ciclistes o corredors. Un nou al·licient, segons ha explicat el conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta, que també permetrà donar a conèixer la parròquia mitjançant les xarxes socials i les diferents aplicacions mòbils.

Serracanta ha posat en relleu que aquests dos sectors ja estan oberts a l'aplicació i l'única tasca que ha dut a terme el comú ha estat senyalitzar-los. Tot i això, el conseller ha destacat que “Ordino està apostant per ser un punt de destinació turístic de cicloturisme”, i és que, segons ha remarcat Serracanta, “la parròquia disposa de dos ports emblemàtics per on han passat proves importants com la Vuelta a Espanya, la Volta a Catalunya i el Tour de França”.

Els encarregats d'estrenar la nova senyalització del tram del Serrat a la Coma d'Arcalís han estat tres esportistes de la parròquia: Àlex Saura, Jan Missé i David Albós, que també han tingut com a company de viatge el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart.

Riart ha celebrat aquesta nova iniciativa i ha manifestat que “si poguéssim tenir els 22 ports seria perfecte”, ja que, segons el president, “això contribueix als enfrontaments i la competitivitat entre companys i amics”. Pel que fa a l'aplicació, Riart ha recalcat que cada cop està més present entre els ciclistes.