jueves, 1 octubre 2020 16:10

Dos membres de la Jonca i un de l'ONCA participen en el 'Proyecto ibérico orquestal'

Des de la Fundación Siglo para el Turismo y las Artes de Castilla y León, entitat que gestiona l'Orquesta Sinfónica de Castilla y León (OSCyL), s'ha dissenyat un projecte original sota el títol 'Proyecto ibérico orquestal' que consisteix en l'encontre de l'OSCyL i 27 joves provinents d'Andorra, Espanya i Portugal, seleccionats per les mateixes formacions juvenils de cada país, seguint el criteri de nivell sol·licitat i disponibilitat.

Segons els responsables, “el projecte ibèric orquestral és l'embrió de diferents propostes encaminades a la formació integral dels futurs professionals. Es tracta d'un espai únic perquè els joves músics visquin una experiència vital, en un marc incomparable i sota la mestria de grans professionals del sector. També és una forma d'introduir-los en el món laboral, aportant-los eines per conèixer de més a prop les necessitats del demà”. 

Durant la trobada, els joves tindran formació musical a càrrec dels professors de l'OSCyL i professorat convidat, i a la tarda, se'ls oferiran conferències i tallers en l'àmbit de la cultura i l'empresa. Totes les activitats es duran a terme al Centro Cultural Miquel Delibes de Valladolid, seu de l'orquestra. Aquestes activitats seran complementades per un concert i tallers a l'hospital Río Ortega de la mateixa ciutat, i per a finalitzar les jornades, el dijous 20 de juliol es farà un concert en el marc del Festival internacional de música de Segòvia, sota la direcció d'Antoni Ros Marbà i la participació del solista de piano Javier Perianes. El programa comptarà amb les obres següents: Concert núm. 2 per a piano i orquestra de Saint Saëns, i la Simfonia núm. 7 de Beethoven. 

Àlex Olmedo i Bruna Cornudella formaran part dels 27 joves seleccionats, i David Olmedo serà un dels professors encarregats d'impartir les sessions de treball per preparar les activitats musicals programades. La iniciativa, a més, compta amb la col·laboració del ministeri de Cultura, Joventut i Esports.