Compartir

9 edicions, més de 3.000 corredors i gent de diferents nacionalitats que s'apropen a conèixer el país i Ordino. Aquestes són tres de les dades que ens deixa aquesta nova edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, tot i això més enllà de la competició esportiva, aquest tipus d'esdeveniments també suposen un gran pas endavant pels hotelers i restauradors de la parròquia.

Una bona prova d'això ha estat la gran afluència d'atletes i espectadors a la plaça major d'Ordino, per on han passat centenars de persones aquest dissabte, malgrat que segons reconeixen els comerciants la situació s'ha repetit al llarg de tota la setmana. Un fet que ha servit als empresaris de la zona per incrementar significativament els seus guanys, en el que molts comerciants consideren com “la setmana més important de l'any”, tal com explica el gerent del restaurant Nou Vertical, Josep Roig.

Roig ha explicat que de mitjana han realitzat entre 350 i 400 menús al dia, unes xifres similars a les de l'any passat, malgrat que en aquesta edició hi havia un dia més de competició. El gerent també remarcat que la coincidència en dates del Roser i l'Andorra Ultra Trail ha provocat que “només hem tingut un dia entre les dues coses i ja portem força cansament acumulat, tot i que nosaltres signaríem un esdeveniment així un cop al mes”.

Una idea que també comparteix el gerent de l'Hotel Coma, el restaurant Tòpic i el bar O', Josep Maria Riba, que ha afirmat que “tant de bo hi hagués iniciatives com aquestes un cop al mes perquè ens aniria genial”. Pel que fa a l'ocupació, Riba ha explicat que “hem tingut un 100% tota la setmana i esperem que això s'allargui fins al dilluns, ja que la gent sempre acostuma a descansar uns dies després de la competició”.

A més, Riba ha remarcat que el mal temps ha influït en l'afluència aquest divendres i dissabte, atès que “nosaltres que habitualment fem barbacoes a l'hotel, aquest any hem tingut menys gent que en altres edicions”. Tot i això, Riba ha reconegut que l'aparcament és un dels principals problemes als quals el Comú hauria de fer front, atès que “hi ha molts cotxes aparcats en doble fila i per tota arreu, crec que de cara l'any vinent s'hauria de mirar una mica més aquest aspecte”.

Per la seva banda, l'encarregat del restaurant Christophe Leon, Josep Maria Ferreira, ha posat en relleu que aquests dies ha realitzat al voltant de 500 menús al dia, el que suposa el doble que en edicions anteriors. A més, Ferreira ha explicat que per aquestes dates solen elaborar plats específics pels corredors, ja que “sobretot demanen pasta i la gent que ve de públic acostuma a triar plats de la carta”.

Tot i això, hi ha restauradors que consideren que aquest any ha estat més fluix que en altres ocasions, com és el cas de l'Snack Bar Quim. La treballadora, Júlia Heugh, ha explicat que aquest dissabte han fet al voltant d'uns 40 dinars, tot i que “en altres edicions haviem treballat molt més, malgrat que estem contents”.

A més, Heugh ha remarcat que aquests dies han estat “horribles”, ja que “hem empalmat les festes del Roser amb l'Andorra Ultra Trail i gairebé no hem tingut temps per descansar”.