domingo, 27 septiembre 2020 6:35

L'ONCA i Abel Tomàs plasmen una gran sintonia en el concert Jardins de Casa de la Vall

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha ofert aquest dimarts a la nit el tradicional concert Jardins de Casa de la Vall, que ha comptat, per primera vegada, amb el violinista Abel Tomàs com a 'concertino' director. Sota la seva batuta, els músics han ofert un repertori que s'ha iniciat amb el 'Concert per a violí núm. 5 en la major, K 219', de W. A. Mozart, el més llarg de tots els que va escriure entre el 1773 i el 1779. Tot seguit s'ha interpretat 'Fratres', una de les obres més cèlebres d'Arvo Pärt, i s'ha clos amb la 'Simfonia número 29 en la major, K 201', de Mozart.

Tal com ha comentat el director artístic de la Fundació ONCA, Gerard Claret, sempre es vol que els músics estiguin “súper motivats” i després d'haver actuat en diferents formats “tocava convidar nous 'concertinos' directors”, i a partir d'ara es veuran altres col·laboracions en aquest sentit. Tomàs, de la seva banda, ha destacat que per a ell ha estat “fantàstic” poder dirigir l'ONCA i que s'ha sentit “com peix a l'aigua”.

Pel que fa al programa, el violinista del Quartet Casals ha posat en relleu l'inici amb una peça molt coneguda, per després passar a una altra “molt meditativa, de molt contrast”, i per acabar amb una obra de Mozart que ell mateix havia tocat de petit i que, ha manifestat, ha estat “un plaer” tocar amb l'ONCA.

Tomàs i l'ONCA ja havien tocat junts “fa més de deu anys a Ordino” i ara han repetit en aquesta ocasió en què Tomàs ha dirigit, també, l'orquestra. El concert s'ha fet al vestíbul del Consell General arran dels treballs que s'estan fent als jardins i també pel mal temps.