Quantcast

Vila lamenta pèrdues diàries de 30.000 euros pel tancament del parc d'animals

Josep Miquel Vila ha explicat, en declaracions als mitjans de comunicació aquest divendres al vespre, que el tancament del parc d'animals de Naturlàndia ha fet perdre al voltant de 30.000 o 40.000 euros en reserves, ja que en no estar obert, “la gent no acabava de reservar i això estava generant pèrdues”. El cònsol ha indicat que les pèrdues han estat causades sobretot per reserves, i no tant en vendes, però ha reconegut que l'incident de la mort de l'os farà que visitants que tenien previst venir no vinguin. “Esperem que no siguin molts però efectivament podem perdre clients després de l'incident”, ha dit.

Per tot plegat, Vila ha celebrat que aquest dissabte es pugui reobrir el parc d'animals, després que tres enginyeries hagin elaborat els seus informes per garantir la seguretat del parc. D'una banda, s'ha validat que les reixes es trobessin en condicions i aguantessin els quilograms reglamentaris. També s'ha dut a terme un informe elèctric, per comprovar que les reixes elèctriques funcionessin. En aquest sentit, el cònsol major ha destacat que s'ha fet una millora, en el sentit que cadascuna de les reixes electrificades funcioni per una línia diferent. Finalment, s'ha validat que no hi haguessin arbres o d'altres obstacles que poguessin reduir la seguretat del tancat dels animals. Per tot plegat, Vila ha assegurat que el parc està en condicions i “encara serà més segur del que era abans de l'incident, quan ja tenia un índex elevat de seguretat”.

Josep Miquel Vila ha assegurat que s'ha treballat a corre-cuita per poder reobrir el més aviat possible, i ha agraït al Govern que “s'hagi posat al nostre costat, ha fet les lectures adequades i els hem fet treballar fora d'hores per poder obrir aquest dissabte”.

El cònsol major, però, no ha donat més detalls sobre els motius que van fer que l'os s'escapés i la posterior actuació dels treballadors del parc, que va acabar amb la mort de l'animal. Ha informat que encara estan en fase d'anàlisi dels esdeveniments i que els donaran a conèixer la setmana vinent, moment en què si troben algun motiu per sancionar “prendrem les mesures oportunes”. Preguntat per si es plantegen acomiadaments o canvis en la direcció, Vila ha assegurat que “no descartem res”. 

Comentarios de Facebook