Inicio andorra

Les actuacions de microteatre, protagonistes dels Vespres d'Estiu de Sant Julià

Compartir

La 16a edició dels Vespres d'Estiu de la parròquia laurediana centra els esforços en potenciar aquelles activitats que, els anys anteriors, han atret més públic i han funcionat millor. «A Sant Julià som molt de teatre i per això hem posat l'accent sobre les obres de microteatre, a la vegada que hem tornat a presentar les activitats ja tradicionals dels Vespres d'Estiu». D'aquesta manera, ha justificat el conseller de Cultura, Josep Roig, la proposta d'esdeveniments que s'ha presentat per als mesos de juliol i agost, que a més del microteatre, inclou cinema, esports, lectura de llegendes i concerts de música al Museu del Tabac. Enguany el comú ha destinat un total de 6.000 euros per poder tirar endavant els Vespres d'Estiu, un 50% menys que l'any passat. Malgrat això, Roig ha destacat que «l'esperit es conserva».

El conseller també ha explicat que l'aposta del microteatre neix «arran de la bona acollida que té l'espectacle 'Racons, històries pel forat del pany'», que es va celebrar a Sant Julià en el marc de l'ENA. En total es faran sis escenificacions, dues cada dimarts -els tres primers de juliol- començant a les deu de la nit del dia 4, i cadascuna de les parelles d'actuacions estaran emmarcades sota tres temàtiques comunes. La primera temàtica s'ha batejat amb el nom de racons de cruïlla i inclou els espectacles 'Petita llar' i 'Vía de escape'. El segon tema, racons que enamoren, inclou els espectacles 'Tela de judici' i 'Perdona la molèstia' i, finalment, racons de pensar que incorpora 'Nins' i 'Instint maternal'. «La primera temàtica ens convida a reflexionar sobre les decisions que prenen els altres quan som petits, el segon versa sobre l'amor i l'últim explora la rebel·lia contra els estatus socials i allò preestablert», ha destacat Roig.

Per acabar de completar les tres primeres setmanes del mes de juliol, just abans que arribi la festa major de la parròquia, els Vespres d'Estiu proposa les pel·lícules 'La la land', 'Marte' i '100 metros' per amenitzar els tres primers dilluns de juliol. Finalment, els dimecres de juliol, també a partir de les deu del vespre, es faran activitats d'esport a la plaça Germandat.

Per al mes d'agost el plat fort serà la narradora Assumpta Mercader, que serà l'encarregada d'explicar als assistents algunes de les llegendes que envolten el Principat. L'activitat es farà cada divendres del mes d'agost i el recorregut començarà a les deu de la nit a casa comuna. Com a novetat d'enguany, l'explicació anirà acompanyada de petites actuacions musicals. Un cop s'acabi l'expilació es convidarà a tots els assistents a coca i ratafia, cosa que permet «estar més en contacte entre els participants i la narradora», ha destacat la consellera de Turisme, Meritxell Teruel. L'agost es complementarà amb diverses visites nocturnes al Museu del Tabac, concretament els dis 10 i 17, que es complementaran amb actuacions musicals un cop acabi la visita.