Compartir

El comú d'Ordino ha acollit aquest dilluns tres representants de l'escola de segona ensenyança d'Ordino per escoltar les propostes que els alumnes han fet per millorar diversos àmbits de la parròquia. L'informe que els joves han presentat tracta sis propostes diferents i estan basades en enquestes, gràfics i un treball de recerca que els estudiants han analitzat durant cinc setmanes.

L'objectiu d'aquest informe és traslladar als cònsols de la parròquia les propostes ciutadanes amb la iniciativa de l'escola. Un dels acords proposats pels alumnes ha estat la introducció de pantalles tàctils que facilitin l'aparcament i els horaris de l'autobús. Aquesta proposta en l'àmbit tecnològic tenia un 78% de l'acord ciutadà. En l'àmbit del medi ambient i de l'agricultura, l'escola d'Ordino ha plantejat l'ús de bicicletes elèctriques com a servei de transport ecològic i econòmic. També s'ha proposat la implantació d'arbres intel·ligents per a la càrrega de mòbils i cotxes elèctrics, així com la utilització de drons que ajudin en la plantació i recol·lecció de l'agricultura. Aquests drons anirien acompanyats de càmeres tèrmiques que controlarien els processos de producció.

Per últim, els alumnes han demanat, a partir de la constatació que el 75% dels turistes es queixen de la manca d'aparcament a Ordino, la creació de pàrquings intel·ligents i robotització de la neteja de carrers. Els alumnes, de 13 i 14 anys, que han representat als seus companys han estat Laia Hernández, Clàudia Túnez i Ot López, acompanyats de la directora de l'escola, Sandra Tudó, i el professor de Socials, Santi Torres.