miércoles, 12 agosto 2020 0:22

1.500 racions d'arròs per celebrar els 39 anys de la parròquia escaldenca

L’arròs ha tornat a ser el gran protagonista de la festa de commemoració d’Escaldes-Engordany com a parròquia. Fa exactament 39 anys que Escaldes porta sent la setena parròquia del país, és per això que prop d’un miler de persones s’han reunit aquest diumenge al migdia al Parc de la Mola per celebrar-ho. Segons els organitzadors s’han venut prop de 1.000 tiquets de la tradicional arrossada, s’havien preparat 1.500 racions. Aquest ha estat el plat fort dels actes de commemoració, que ja van començar aquest dissabte al vespre amb el tradicional ball de nit.

La cònsol major, Trini Marín, ha destacat que la participació potser ha baixat una mica respecte l’any passat perquè ha estat un cap de setmana ple d’activitats i la gent “s’ha repartit per tot el país”. Malgrat això ha explicat que “s’ha de continuar celebrant perquè és la gran festa de la parròquia i s’aplega tothom.” Marín ja ha avançat que de cara a l’any vinent ja s’està preparant una celebració “més especial” que posarà en valor els 40 anys que Escaldes-Engordany és parròquia. El cap de Govern, Toni Martí, ha bromejat que és “una obligació venir a aquesta festa com a escaldenc que sóc” i també ha destacat que és una gran festa que mostra el caràcter d’acolliment del poble andorrà. 

Abans de l’arrossada, el matí ha començat amb el circuit d'educació viaria per a infants i ha continuat a la plaça Coprínceps amb la tradicional ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Sardanista d’Andorra. A la tarda la celebració s’acabarà de completar amb un espectacle infantil, el ball de tarda i finalment, a les vuit del vespre, es realitzarà el concert de la Coral d’Escaldes-Engordany. 

Artículos similares